Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Daiļslidotājs Vasiļjevs Eiropas čempionātā ierindojas sestajā vietā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Austrijas pilsētā Grācā Eiropas čempionātā izcīnīja sesto vietu.

Vasiļjevs labāko sešiniekā slidoja otrais. Atzīmi samazināja programmas vidū neizlēktais tulupa lēciens. Arī trīskāršais flips nebija nevainojams, taču ar pārējo programmas daļu Vasiļjevs un viņa treneris šveicietis Stefans Lambjēls varēja būt apmierināti.

Tiesneši Vasiļjevam par sniegumu izvēles programmā piešķīra 152,23 punktus, 70,37 punktus nopelnot par tehnisko izpildījumu un 81,86 punktus - par programmas komponentēm. Tobrīd ar 232,67 punktiem divu dienu sacensību summā tas deva ceturto vietu izvēles programmā un trešo - summā.

Kad bija beiguši slidot visi dalībnieki, Latvijas daiļslidotājs bija ieņēmis sesto vietu, aiz sevis atstājot īsās programmas uzvarētāju čehu Mihalu Bržezinu, kurš slikti izpildīja garo programmu un kopvērtējumā ierindojās septītajā vietā, brīvajā slidojumā ierindojoties vien 11.vietā un summā sakrājot 231,25 punktus.

Eiropas meistarsacīkstēs vīriešu konkurencē ar teicamu sniegumu brīvajā programmā uzvarēja Krievijas daiļslidotājs Dmitrijs Aļijevs, kurš summā sakrāja 272,89 punktus. Otrais ar 246,74 punktiem bija viņa komandasbiedrs Arturs Danieljans, kurš par 0,03 punktiem apsteidza Gruzijas daiļslidotāju Morisi Kvitelašvili.

Ceturtais ar 244,88 punktiem bija Itālijas sportists Daniels Grasls, piektais ar 237,01 punktu Grasla komandasbiedrs Mateo Rico.

Jau ziņots, ka īsajā programmā tiesneši Vasiļjevam par sniegumu piešķīra 80,44 punktus, ierindojot viņu piektajā vietā. 39,23 punkti Latvijas daiļslidotājam tika piešķirti par tehnisko izpildījumu un 41,21 punkts - par programmas komponentēm.

Pirmais pēc īsās programmas ar 89,77 punktiem bija čehs Mihals Bržezina, otrais ar 88,45 punktiem - krievs Dmitrijs Aļijevs, trešais ar 84,63 punktiem - viņa tautietis Arturs Danieljans, ceturtais ar 82,77 punktiem - gruzīns Morisi Kvitelašvili, bet Vasiļjevam ar 80,41 punktu sekoja vācietis Pauls Fencs.

Šogad Eiropas čempiona tronis bija brīvs, jo septiņkārtējais šo sacensību uzvarētājs spānis Havjers Fernandess sportista karjeru ir beidzis.

Pērn Vasiļjevs Eiropas meistarsacīkstēs ierindojās 11.vietā, bet pirms diviem gadiem ieņēma augsto ceturto vietu.

Dejās uz ledus Latvijas pāris Aurēlija Ipolito un Džejtī Mičels ceturtdien īsajā programmā jeb ritma dejā nopelnīja 45,62 punktus un 27 pāru konkurencē ieņēma pēdējo vietu, izvēles programmai nekvalificējoties.

Pirmie pēc īsās programmas ar 88,78 punktiem ir pašreizējie Eiropas čempioni Francijas daiļslidotāji Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons. Viņiem ar tikai 0,05 punktu starpību seko krievi - Viktorija Siņicina un Ņikita Kacalapovs, bet trešie ar 84,66 punktiem ir Šarlēna Gignāra un Marko Fabri no Itālijas.

Sieviešu sacensībās Latviju Grācā pārstāvēs Angelina Kučvaļska, kura īso programmu izpildīs piektdien.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz 26.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi