Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daiļslidotājs Vasiļjevs ar labu sniegumu PČ īsajā programmā tikpat kā nopelna Latvijai olimpisko ceļazīmi

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā pasaules čempionātā daiļslidošanā īsajā programmā ierindojās 14.vietā, kas viņam ļāvis izcīnīt vietu izvēles programmas sacensībās un tikpat kā nopelnīt olimpisko ceļazīmi.

Pēc pasaules čempionāta vīriešu konkurencē tiks piešķirtas 24 valstu kvotas. Godalgas izcīnījušajiem sportistiem savām valstīm ir iespēja izcīnīt vairākas kvotas (līdz pat trim), ja tik liela pārstāvniecība ir arī izvēles programmā. Vasiļjeva šobrīd ieņemtā 14.pozīcija ļauj droši pretendēt uz olimpisko ceļazīmi.

Latvijas daiļslidotājs īsajā programmā nopelnīja 81,22 punktus. Par tehniskajiem elementiem viņš saņēma 40,90 punktus, bet par programmas komponentēm 40,32 punktus. Šāds sniegums Latvijas sportistu ierindoja 14.vietā.

Uzvaru īsajā programmā ar 106,98 punktiem svinēja japānis Judzuru Hanju, kurš iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs izcīnījis zeltu. Otro vietu ieguva viņa tautietis Juma Kagijama, kurš nopelnīja 100,96 punktus, bet trešais ar 98,85 punktiem bija amerikānis Neitens Čens.

Pasaules čempionāta īsajā programmā piedalījās 33 sportisti.

Izvēles programmai kvalificējās 24 labāko rezultātu īpašnieki. 

Pagājušajā gadā Covid-19 izplatības dēļ pasaules čempionātā Kanādā nenotika, bet vēl gadu iepriekš Vasiļjevs ierindojās 21.pozīcijā. Vēl pirms gada Vasiļjevs pasaules čempionātā izcīnīja sesto vietu, kas viņam līdz šim karjerā bijis labākais sniegums.

Jau ziņots, ka trešdien Angelina Kučvaļska trešdien pasaules čempionātā daiļslidošanā Stokholmā īsajā programmā ierindojās 33.vietā un izvēles programmai nekvalificējās.

Īsajā programmā Kučvaļska tika pie 47,94 punktiem, programmu veicot bez kritieniem. Par tehniskajiem elementiem viņa saņēma 24,52 punktus, bet par programmas komponentēm - 23,42 punktus.

Labāko rezultātu 37 dalībnieču vidū sasniedza Krievijas Daiļslidošanas federācijas (FFKKR) pārstāve Anna Ščerbakova, kas nopelnīja 81 punktu.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā kalpo kā galvenās kvalifikācijas sacensības 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Daiļslidotāji vīriešu un sieviešu konkurencē sadala 24 olimpiskās ceļazīmes, pāru slidojumā tiek izcīnītas 16, bet dejās uz ledus - 19 ceļazīmes.

Pasaules čempionāts Stokholmā notiks no 22. līdz 28.martam.

(Virsrakstā, pirmajā un piektajā rindkopā precizēta informācija par Vasiļjeva kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm. Pievienota otrā rindkopa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi