Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 skar arī Latvijas bobsleja izlasi, sportisti uz sacensībām Vinterbergā nedosies

Latvijas bobsleja izlase saslimšanas ar Covid-19 dēļ nedosies uz nākamo Pasaules kausa (PK) izcīņas posmu Vinterbergas trasē Vācijā, kur vienlaicīgi notiks arī Eiropas čempionāts, informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Komandā konstatēti "daži inficēšanās gadījumi ar Covid-19", vairums pārējo sportistu un apkalpojošā personāla atzīts par kontaktpersonām, kam jāievēro pašizolācija, vēsta federācija. Saslimšanu apstiprinājis izlases galvenais ārsts Jānis Kaupe.

Bobsleja sezonas Ziemassvētku pārtraukumā Latvijas izlase atgriezās Latvijā, kur daži izlases dalībnieki inficējās ar jauno koronavīrusu, ziņo LBSF preses dienests.

Pirmajā simptomātiskās saslimšanas gadījumā, kas tika konstatēts jau pirms plānotās došanās uz ārzemēm, saslimušajam tika noteikta mājas karantīna. Vēlāk asimptomātiskā inficēšanās ar Covid-19 tika konstatēta obligātajos pārbaudes testos, kuri jānodod pirms došanās uz ārvalstīm.

Tā kā testu rezultāti tika saņemti vien tad, kad komanda ar automašīnām jau bija devusies ceļā uz Vinterbergu, tika pieņemts lēmums visai komandai griezties atpakaļ un doties pašizolācijā kā kontaktpersonām. Inficētie izlases dalībnieki ievēro karantīnas režīmu, bet pārējie kā kontaktpersonas ievēro pašizolāciju.

Sportistu treniņu procesa iespējamība šinī periodā tiks izvērtēta individuāli, vadoties no veselības stāvokļa un individuāli pieejamā sporta ekipējuma mājas apstākļos.

Komanda plāno atgriezties sacensību apritē šī gada trešajā PK posmā - Kēnigszē trasē Vācijā, kur sacensības notiks 23.un 24.janvārī.

Vīruss ir negatīvi ietekmējis Latvijas bobslejistu iespējas gūt finansējumu nākamajai sezonai, jo kā vienas no galvenajām sacensībām Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vērtējumā ir Eiropas čempionāts, kurā Latvija tagad nepiedalīsies.

Pēc astoņām no 12 divnieku sacensībām PK kopvērtējumā pirmo vietu ar 1785 punktiem ieņem vācietis Frančesko Frīdrihs, kuram ar 1639 punktiem seko Johanness Lohners, bet trešais ar 1534 ir labākais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis. Ralfs Bērziņš iekrājis 1320 punktus un ir piektais, Oskars Melbārdis ar 960 punktiem ir desmitais, bet Dāvis Kaufmanis un Emīls Cipulis ar Siguldā iekrātajiem attiecīgi 144 un 128 punktiem ir 22. un 23.vietā 25 ekipāžu konkurencē.

Latvija un Vācija ir vienīgās valstis Pasaules kausa posmos, kuras startē ar trim ekipāžām.

No vadošajām valstīm pagaidām posmos nav piedalījušās ASV, Kanādas un Dienvidkorejas ekipāžas.

2019./2020.gada sezonā Ķibermanis divniekos izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien Frīdriham, bet Bērziņš ar startu sešos posmos no astoņiem ierindojās 14.pozīcijā. 30.vietā ar vienu startu Siguldā bija Melbārdis, kurš lielāko daļu sezonas izlaida rehabilitācijas dēļ pēc savainojuma ārstēšanas.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā, kur pirmoreiz plānotas arī sacensības četriniekiem. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi