Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Cipulis uz pjedestāla arī divnieku konkurencē

Pirmo reizi šosezon Emīla Cipuļa pilotētā Latvijas bobsleja ekipāža izcīnīja vietu labāko trijniekā divnieku sacensībās. Eiropas kausa (EK) posmā Austrijas trasē Īglsā Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi ieņēma 3. vietu aiz divām Vācijas ekipāžām. Uzvarēja Ādama Amura ekipāža. Bobsleja otrgadniekam Jēkabam Kalendam ar Ivo Danu Kleinbergu 10. vieta 31 ekipāžas konkurencē. Sestdien risināsies četrinieku sacensības.

Divnieku ieskaitē Īglsā bija jau piektās EK sacensības. Pēc izcīnītās piektās vietas pirmajos mačos Lillehammerē Cipuļa divnieks nākamajos trijos startos labāko sešniekā neiekļuva – Lillehammerē otrajā startā 8., Altenbergā – 9. un 8. vieta. Īglsa ir īsāka un vieglāka trase, kurā lielāka nozīme ir starta ieskrējienam un tehniskajam nodrošinājumam. Startā mūsējie bija vareni jau iepriekšējos posmos, taču divnieku tehnika varēja slīdēt labāk. Ceturtdien Īglsā Cipulis ar Nemmi startā uzrādīja 3. un 4. labāko rezultātu un finišā braucienos bija attiecīgi 2. un 4. vietā, kas summā deva 3. vietu.

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis portālam bobslejs.lv pēc sacensībām izteica gandarījumu, ka kamanas šoreiz itin labi slīdējušas: "Pagājušajā nedēļā Altenbergā Cipulim divniekos bija tīrāki braucieni nekā četriniekos, bet labākie rezultāti bija tieši ar četrinieku. Tas norādīja uz to, ka joprojām negribēja slīdēt mūsu divnieku kamanas. Tāpēc šoreiz vēl lielāks prieks un gandarījums, ka arī ar šo tehniku mūsu puiši var pacīnīties par medaļām. Pēc pirmā brauciena Cipulis bija pat otrais, bet otrajā braucienā tomēr vāciešiem izdevās mūs apsteigt. Konkurence jau te ir pamatīga – vācieši maina sastāvus, nāk citi piloti, kas vēl labāki par iepriekšējiem, un te vēl startē liela daļa no tiem, kuriem būtu jāstartē Pasaules kausā, bet nav aizbraukuši uz Ameriku. Kopā 31 ekipāža uz starta šodien – tas ir daudz!"

Otrajam pilotam Kalendam labāks rezultāts bija otrajā braucienā, attiecīgi 14. un 9. rezultāts braucienos. Jēkabam sezonas pirmajā pusē ir svarīgi izpildīt kvalifikāciju četrinieku konkurencē, lai pēc gadumijas jau varētu PK apritē startēt šajā bobsleja disciplīnā.

Bobslejs. EK Īglsā

Divnieki. 1. A. Amurs/N. Štādelmans (Vācija) 1:42:63, 2. M. Ilmans/L. Kollers (visi Vācija) +0,26, 3. E. Cipulis/E. Nemme +0,35... 10. J. Kalenda/I. D. Kleinbergs (visi Latvija) +0,97. Startēja 31 ekipāža.

EK kopvērtējums (pēc 5 sacensībām). 1. M. Ilmans 572 punkti, 2. A. Amurs 522 p., 3. P. Baumgartners 508 p., 4. E. Cipulis 430 p... 10. J. Kalenda 312 p

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi