Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Buliņa karjeras pirmajās PK iedzīšanas sacensībās ierindojas 46.vietā

Latvijas biatloniste Sanita Buliņa sestdien Zviedrijas trasē Estešundā Pasaules kausa pēdējā, desmitā, posma desmit kilometru sacensībās iedzīšanā ierindojās 46.vietā, bet uzvaru izcīnīja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Uzvaru šīs sezonas pēdējās iedzīšanas sacensībās svinēja Norvēģijas pārstāve Ulsbū-Reiselanna, kura distancē pavadīja 32 minūtes un 54,8 sekundes. Otro vietu ar 29,3 sekunžu deficītu izcīnīja viņas tautiete Tirila Ekhofa, kura dienu iepriekš uzvarēja sprintā, bet bronzu izcīnīja Hanna Sola no Baltkrievijas.

Sestdien Zviedrijas trasē valdīja spēcīgs vējš, tāpēc pirmo divu vietu ieguvējas neaizvēra četrus mērķus, bet Sola kļūdījās piecreiz.

Vienīgā Latvijas pārstāve Buliņa pirmajā ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi un tobrīd atradās 37.pozīcijā, līderei zaudējot vairāk nekā divas minūtes. Otrajā ugunslīnijā Buliņa kļūdījās divreiz, bet nākamajās divās šautuvēs pa vienam "pūdelim". Pēc otrās ugunslīnijas Buliņa bija atkritusi uz 46.vietu, bet turpinājumā spēja pakāpties uz 41.pozīciju.

Finiša līniju Buliņa šķērsoja 46.vietā, līderei zaudējot četras minūtes un 22,9 sekundes. Distancē viņai bija 55.ātrākais solis.

Iedzīšanās startēja 60 sportistes, bet finišu sasniedza 58 biatlonistes.

Buliņa trasē devās minūti un trīs sekundes aiz Tirilas Ekhofas. Latvijas sportiste piektdien sprintā aizvēra visus desmit mērķus un izcīnīja 32.vietu, ne tikai kvalificējoties iedzīšanai, bet arī pirmo reizi karjerā tiekot pie punktiem Pasaules kausa ieskaitē. Buliņa tikai nākammēnes svinēs savu 20 gadu dzimšanas dienu un piektdien sasniedza vienu no labākajiem Latvijas jauno biatlonistu rezultātiem Pasaules kausā.

Turpretī neveiksmīgi sprintu aizvadīja pēdējo gadu Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika, kurai četri soda apļi liedza iekļūt iedzīšanā, cēsniecei samierinoties ar 66.vietu un sezonas beigām.

Buliņa pirms atgriešanās Pasaules kausa apritē startēja pasaules junioru čempionātā, kur sprintā ieņēma 44.vietu, bet divos posmos Nove Mesto viņa sprintā ierindojās 100. un 101.vietā. Pasaules kausa sprinta sacensībās viņa labāko rezultātu sasniedza Hohfilcenē, izcīnot 64.vietu.

Iedzīšanas disciplīnā ar 360 punktiem kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Ekhofa, Ulsbū-Reiselanna seko ar 319 punktiem, bet trešā ar 240 punktiem ir Vācijas pārstāve Franciska Proisa. Bendika ar 57 punktiem ierindojas 39.vietā.

Visu disciplīnu kopvērtējuma vadībā ar 1139 punktiem ir Ekhofa, viņai ar 963 punktiem seko Ulsbū-Reiselanna, kamēr Hanne Ēberja no Zviedrijas iekrājusi 824 punktus. Bendika ar 170 punktiem ierindojas 42.pozīcijā, bet Buliņa ar deviņiem punktiem ieņem 86.vietu starp 94 biatlonistēm, kuras tikušas pie punktiem.

Plkst.16.15 sāksies 12,5 kilometru iedzīšana vīriešiem, bet Latvija tajā nebūs pārstāvēta.

Piektdien desmit kilometru sprintā pieticīgus rezultātus uzrādīja Aleksandra Patrijuks un Edgars Mise, bet Roberts Slotiņš neizgāja uz starta. Tikmēr antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš nestartēs.

Iedzīšanu kā pirmais uzsāks sprintā uzvarējušais itālis Lukass Hofers, četras sekundes vēlāk sāks zviedrs Sebastians Sāmuelsons, bet vēl pēc desmit sekundēm startēs norvēģis Tarjeijs Bē. Lielā kristāla globusa pretendentu vidū neliels handikaps būs Sturlam Holmam Lēgreidam, kurš iedzīšanu sāks ar 14 sekunžu pārsvaru pār Juhannesu Tīngnesu Bē.

Iedzīšanā kopvērtējuma līderis ar 295 punktiem ir J.T.Bē, kuram ar 286 un 284 punktiem seko francūzis Emiljēns Žakelēns un Lēgreids. Rastorgujevs ar 79 punktiem ir 26.pozīcijā.

Visu disciplīnu kopvērtējuma vadībā ar 1016 punktiem ir J.T.Bē, viņam ar 1001 punktu seko Lēgreids, bet 912 punktus iekrājis francūzis Kantēns Fijons-Majē. Rastorgujevs ar 255 punktiem ierindojas 26.pozīcijā.

Svētdien sezona noslēgsies ar sacensībām ar kopēju startu.

Estešundā norit Pasaules kausa sezonas pēdējais posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi