Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brāļi Šici: Pekinas trasē ir līdz šim neredzētas virāžas

Ziemas olimpisko spēļu trasē Pekinā ir arī līdz šim vēl neredzētas virāžas, sarunā ar Latvijas Latvijas kamaniņu sporta federācijas (KSF) preses pārstāvi pēc pirmajiem olimpiskās Pekinas trases homologācijas braucieniem divniekiem saka brāļi Andris un Juris Šici.

Sportisti uz Pekinas Ziemas olimpisko spēļu Jancinas ledus trases homologāciju izlidoja 23.oktobrī.

Pēc gara ceļa un vairākiem Covid-19 testiem atlēti veiksmīgi nonāca Pekinā. "Covid-19 testus veicām Latvijā, Vācijā un iebraucot Ķīnā," stāsta sportisti. "Forši bija tas, ka ķīnieši uz Vāciju mums (Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBF) sportistiem un treneriem) bija atsūtījuši speciālu čarterreisu, lai mūs droši nogādātu Ķīnā."

"Šajā trasē ir daudz līdzīgi elementi citām trasēm, kā, piemēram, Nagano, Sočiem, Vistlerai un citām augstas klases trasēm, bet ir arī virāžas, kas ir kaut kas pilnīgi jauns un nekur citur nav redzēts," ar pirmajiem iespaidiem dalās kamaniņu braucēji.

Andrim un Jurim šī jau ir trešās olimpiskās trases homologācija. Viņi kopā tagad ir piedalījušies četru trašu homologācijās - Soču, Pjončhanas un Pekinas trasē, kā arī Paramonovas trases homologācijā Krievijā, kas nekļuva par olimpisko spēļu mājvietu."

Brāļi stāsta, ka dienas režīms ir sasprings un strikti saplānots.: "Mūsu dienas režīms ir diezgan saplānots, ceļamies plkst.6 no rīta, tad dodamies uz trasi, lai vērotu ķīniešu sportistu treniņu un labāk izprastu trases līnijas. Pēc tam arī mēs paši sēžamies kamanās un veicam savus braucienus. Pēc treniņa trasē mums uzreiz ir sapulce, kuras laikā visi kopā (sportisti un treneri) apspriežam trasē aizvadītos braucienus, skatāmies video un tos analizējam, kā arī izrunājam trases braukšanas plānu nākamajai dienai."

Ķīnā strikti skatās līdzi, lai tiktu valkātas sejas maskas. "Mums visu laiku ir jāatrodas maskās un strikti jāievēro šeit esošie noteikumi." stāsta brāļi. "Vienīgais mirklis, kad drīkstam noņemt maskas, ir tad, kad atrodamies savās istabiņās."

Viņi saka, ka pirmie iespaidi par trasi bija ļoti labi, un var redzēt, ka ķīnieši ir ieguldījuši lielu darbu, strādājot pie trases arhitektūras un būvēšanas. Viņi bilst, ka "trase tiešām ir interesanta".

Pirmos braucienus jaunajā trasē pieredzējušie sportisti aizvadīja 27.oktobrī.

"Otrdien veicām trīs braucienus un jau pēdējā braucienā pakāpāmies startēt no dāmu starta pakājes. Visus trīs braucienus nobraucām stabili, ar katru braucienu aizvien vairāk sākām izprast trasi, bet trešajā braucienā jau sasniedzām 116 kilometru ātrumu stundā," pirmo "darbadienu" olimpiskajā trasē raksturo Šici.

"Sajūtas bija interesantas, adrenalīns bija sakāpis, jo veikt pirmo braucienu šajā trasē bija kaut kas pilnīgi jauns," par pirmo braucienu saka sportisti. "Trase nav pārāk vienkārša, bet mēs vairāk teiktu to labā ziņā, jo šajā trasē būs jāatšifrē daudzi mazi knifiņi, lai spētu braukt ātri."

Arī citi sportisti kopumā ir pozitīvi noskaņoti par trases konfigurāciju.

Sportisti atgriezīsies Latvijā 2.novembrī un turpinās gatavošanos jaunajai 2020./2021.gada kamaniņu sporta sezonai, kas tiks atklāta no 27. līdz 29.novembrim Austrijas trasē Insbrukā ar pirmo Pasaules kausa posmu.

Andris un Juris Šici izcīnījuši sudraba medaļas divniekos 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vistleras trasē Kanādā un divas bronzas godalgas - divniekos un komandu stafetē - 2014.gada spēlēs Sočos.

Pekinas olimpiskās spēles paredzētas no 2022.gada 4. līdz 20.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi