Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Biatloniste Buliņa tiek pie pirmajiem PK punktiem karjerā; Bendikai neveiksme

Latvijas biatloniste Sanita Buliņa piektdien Pasaules kausa biatlonā sprinta sacensībās Zviedrijas trasē Estešundā izcīnīja 32.vietu, pirmoreiz izcīnot punktus Pasaules kausa kopvērtējumā, bet izlases līdere Baiba Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 66.vietu, iedzīšanai nekvalificējoties.

Uzvarēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura ar vienu kļūdu šaušanā stāvus par 2,5 sekundēm apsteidza itālieti Doroteju Vīreri un par 6,7 sekundēm - komandasbiedreni Ingrīdu Lanmarku Tandrevollu, kuras sašāva visus desmit mērķus.

Arī Buliņa šaušanu veica perfekti. 19 gadus jaunā biatloniste pēc pirmās šautuves bija 38., pēc otrās - 26.vietā, bet finišēja 32.vietā minūti un trīs sekundes aiz Ekhofas.

Līdz šim labākais sasniegums sportistei Pasaules kausa posmos bija 64.vieta, kas izcīnīta šīs sezonas sākumā Austrijas trasē Hohfilcenē.

Šis panākums ne tikai ļaus sportistei rītdien pirmoreiz karjerā startēt iedzīšanas sacensībās, bet arī ir devis viņai pirmos punktus Pasaules kausa vērtējumā.

Bendika jau šaušanā guļus kļūdījās trīsreiz, tobrīd būdama vien 94.vietā. Vienu "pūdeli" Latvijas biatlona komandas līdere pievienoja šaušanā stāvus un tobrīd bija 77.vietā, bet finišā viņai tika 66.vieta minūti un 53,2 sekundes aiz uzvarētājas.

Sacensībās piedalījās 101 biatloniste.

Bendikai sezonas noslēgums līdz Estešundai ir bijis veiksmīgs. Februārī pasaules čempionātā viņa distancē ar kopēju startu pirms pēdējās šaušanas bija medaļu pozīcijā, bet finišā izcīnīja devīto vietu. Sprintā planētas meistarsacīkstēs viņa bija 26.vietā, bet pirms tam Eiropas čempionātā izcīnīja zelta medaļu. Atsevišķi Pasaules kausā cēsniecei šīs sezonas labākais rezultāts sprintā ir iepriekšējā posmā Čehijas trasē Nove Mesto izcīnītā 16.pozīcija.

Savukārt uz diviem Pasaules kausa posmiem Nove Mesto Bendika devās no pasaules čempionāta distanču slēpošanā, kur desmit kilometru sacensībās brīvajā stilā ar intervālu startu izcīnīja augsto 35.pozīciju.

2015./2016.gada PK posmā Kenmoras trasē Kanādā Bendika tieši sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto. Trīs sezonas vēlāk viņa Pokļukā šo pašu pozīciju sasniedza individuālajā distancē.

Buliņa pirms atgriešanās Pasaules kausa apritē startēja pasaules junioru čempionātā, kur sprintā ieņēma 44.vietu, bet divos posmos Nove Mesto viņa sprintā ierindojās 100. un 101.vietā. Pasaules kausa sprinta sacensībās viņa labāko rezultātu sasniedza Hohfilcenē, izcīnot 64.vietu.

Plkst.16.30 Pasaules kausa posma sacensībās desmit kilometru sprintā dosies arī vīrieši, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam..

Jau ziņots, ka antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš nestartēs.

Latvijas komandu sprintā pārstāvēs Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš.

Aleksandrs Patrijuks trasē dosies ar 65.numuru, Edgars Mise - ar 70.numuru, bet Slotiņš sprintu sāks kā 91.

Sacensībām pieteikušies 102 dalībnieki.

Patrijuks Pasaules kausā sprintā šosezon startējis četrreiz, labāko rezultātu sasniedzot pirmajā Nove Mesto posmā - 74.vieta ar divām kļūdām šaušanā. Labākais rezultāts sprintā viņa karjerā Pasaules kausa sacensībās ir iepriekšējā sezonā Kontiolahti izcīnītā 67.vieta.

Misem piecās sacensībās, ieskaitot pasaules čempionātu, labākais rezultāts šosezon ir 72.vieta pirmajā Hohfilcenes posmā, kas ir viņa labākais sasniegums karjerā visās individuālajās disciplīnās.

Slotiņam piecos startos šosezon vislabāk veicās pirmajā reizē Hohfilcenē - 79.vieta, bet rekords ir 2015./2016.gada sezonā izcīnīta 71.vieta PK posmā Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Sprintā vīriešiem pirmo četrinieku Pasaules kausa kopvērtējumā aizņem norvēģi - līderis ar 359 punktiem ir Juhanness Tīngnēss Bē, otro vietu ar 313 punktiem ieņem Sturla Holms Lēgreids, trešais ar 307 punktiem ir Juhanness Dāle, bet ceturtais ar 298 punktiem - Tarjei Bē. Rastorgujevam 103 punkti dod 26.vietu.

Kopējā ieskaitē viss pirmais trijnieks vairs nepieder Norvēģijas biatlonistiem. Arī šeit pirmais ar 1011 punktiem ir J.T.Bē, otrā vieta un 986 punkti ir Lēgreidam, bet trešais ar 872 punktiem tagad ir Fijons-Majē, kurš par 17 punktiem apsteidz norvēģi Juhannesu Dāli. Rastorgujevs ar 255 punktiem ir 24.pozīcijā.

Sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien - sacensības ar kopēju startu.

Estešundā norit Pasaules kausa sezonas pēdējais posms .

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi