Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bendikai trīs soda apļi un 37.vieta Pasaules kausa posma sprinta sacensībās, uzvaru izcīnot Ēberjai

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Pokļukā, Slovēnijā, ierindojās 37.vietā Pasaules kausa ceturtā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās, Sanita un Sandra Buliņas bija attiecīgi 82. un 95.pozīcijā, bet uzvaru svinēja zviedriete Elvīra Ēberja.

Visas trīs pirmajā trijniekā finišējušās biatlonistes šāva nekļūdīgi. Ēberja sprintā finišēja 20 minūtēs un 25,2 sekundēs, francūziete Žilija Simona zaudēja 6,9 sekundes, bet itāliete Doroteja Vīrere bija 18,7 sekundes lēnāka.

Savas sezonas pirmās sacensības aizvadīja iepriekšējā Pasaules kausa sezonā uzvarējusī norvēģu biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna, kura pirmajos trīs posmos nestartēja. Titulētā Norvēģijas biatloniste neaizvēra pēdējo mērķi un uzvarētājai zaudēja teju vienu minūti, kas deva 16.vietu.

Bendika šaušanā guļus kļūdījās divas reizes un vienu soda apli pievienoja pēc šaušanas stāvus, finišā uzvarētājai zaudējot vienu minūti un 46,2 sekundes. Trasē latvietei bija 17. ātrākais solis.

Sanita Buliņa katrā no ugunslīnijām kļūdījās vienu reizi, atpalika gandrīz četras minūtes un bija 82.vietā. Sandra Buliņa šaušanā guļus neaizvēra vienu mērķi, bet stāvus - divus. Finišā viņai bija vairāk nekā piecas minūtes lēnāks laiks nekā uzvarētājai un pēdējā vieta no 95 startējušajām sportistēm.

Sprintā šosezon uzvarējušas četras dažādas biatlonistes, bet kopvērtējumā pirmo vietu ar 230 punktiem saglabā ceturtdien sestajā vietā finišējusī vāciete Denīze Hermane-Vika, bet 203 un 202 punkti ir zviedrietēm Ēberjai un Linnai Pēšsonei, kura šodien bija septītā. Bendika ar 53 punktiem atrodas 26.pozīcijā.

Visu disciplīnu summā pirmā joprojām ir Simona, kura iekrājusi 546 punktus, bet stabili otrā ar 485 punktiem ir Ēberja. Bendikai 67 punkti dod 35.vietu.

Bendika sezonas līdzšinējās trīs sprinta sacensībās finišējusi trešajā desmitā - Kontiolahti cēsniece bija 28., Hohfilcenē - 21., bet Anesī finišēja 25.pozīcijā. Buliņas startēja tikai pirmajā posmā, Sanitai sprintā izcīnot 50.vietu.

Tieši Pokļukā Bendika sasniegusi divus no saviem karjeras labākajiem rezultātiem, 2018./2019.gada sezonā individuālajā distancē izcīnot piekto vietu, bet 2020./2021.gada sezonā sacensībās ar kopēju startu - devīto pozīciju.

Piektdien būs desmit kilometru sprints vīriešiem, sestdien iedzīšana, bet svētdien posms noslēgsies ar sacensībām jauktajās stafetēs.

Plānots, ka vīriešu konkurencē šajā posmā Latviju pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs, Renārs Birkentāls un Aleksandrs Patrijuks. Tādējādi latvieši nedēļas nogalē varēs piedalīties abās jauktajās stafetēs, bet pirms nākamā posma, iespējams, pievienosies vēl viens biatlonists un biatloniste, lai Rūpoldingā varētu startēt ar abām stafetes komandām.

Piektais Pasaules kausa posms notiks nākamnedēļ Rūpoldingā, Vācijā, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo. Pasaules meistarsacīkstes no 6. līdz 19.februārim uzņems Oberhofa Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi