Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bendika un Bricis Latvijas izlasei nepalīdzēs arī otrajā PK posmā Somijā

Pēc atkārtoti pozitīvām Covid-19 analīzēm Latvijas izlases ierindā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā nebūs biatloniste Baiba Bendika un treneris Ilmārs Bricis, pirmdien sarunā ar LETA apstiprināja Somijā ar komandu esošais treneris Intars Berkulis.

Jau ziņots, ka pozitīva Covid-19 testa dēļ Bendika sestdien un svētdien nevarēja piedalīties Pasaules kausa pirmajā posmā.

Pagājušajā nedēļā sarunā ar LETA Bricis atklāja, ka 27.novembrī viņš un Bendika veiks atkārtotus testus. Pirmdien portāls "Sportacentrs.com" atkārtoti sazinājās ar Bendiku un noskaidroja, ka testu rezultāti aizvien bijuši pozitīvi.

Šādu informāciju LETA apstiprināja arī šobrīd ar izlasi Somijā esošais speciālists Berkulis. Viņš norādīja, ka Bendika šī iemesla dēļ nestartēs arī šīs nedēļas nogalē gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

"Cik man zināms, veiktais tests bijis pozitīvs, tāpēc Bendika ar Brici uz Somiju nevar braukt. Arī pēc ierašanās Somijā ir jāveic Covid-19 tests, un tikai pēc tam tiek piešķirta akreditācija," situāciju izlasē skaidroja Berkulis. "Šāda procedūra jāveic arī apkalpojošajam personālam."

Covid-19 uzliesmojuma dēļ aizvadītajā nedēļas nogalē Pasaules kausa apritē debitēja Annija Keita Sabule, Ieva Pūce, Renārs Birkentāls, Rūdis Balodis un Kirils Matjuhins.

Berkulis spēja nosaukt teju pilnu sastāvu vīriešu konkurencē, taču par dāmu sacensībām vēl tiks lemts tuvākajās dienās.

"Sastāvs Somijā paliks tāds pats, jo veikt izmaiņas nav iespējams," atklāja speciālists. "Starp vīriem būs Andrejs Rastorgujevs un Roberts Slotiņš, bet kā trešais plānots Matjuhins. Šobrīd par trešo dalībnieku precīzi vēl neko nevaru pateikt."

"Meitenes mums ir divas... Šobrīd par viņām vēl neko nevaru pateikt, bet jāskatās uz sportistu pašsajūtu un apkārt notiekošo."

Biatlona speciālists neslēpa, ka Latvijas izlases sākotnējais plāns Pasaules kausa sacensībās bijis citādāks, bet Covid-19 pandēmijas dēļ vēl nesen junioru ieskaitē startējušajiem sportistiem, sniegta iespēja "apostīt" augstākās raudzes līmeni.

Berkulis arī norādīja, ka Latvijas izlase starp abiem posmiem Kontiolahti nekur nav devusies, bet uz nākamo etapu Hohfilcenē, visticamāk, daļa no komandas dosies ar līgumreisu.

"Sportisti, kuri startēs Hohfilcenē, uz sacensībām dosies ar "čārterreisu", bet apkalpojošais personāls un arī treneri ceļu veiks pa sauszemi," skaidroja Berkulis, uzsverot, ka Covid-19 arī ceļošanas sakarā var ieviest korekcijas.

Kā pirmie Somijā ieradās Slotiņš, Sabule un Rastorgujevs. Savukārt Zviedrijā esošie sportisti - Aleksandrs Patrijuks, Sanita Buliņa un Edgars Mise - piesardzības dēļ devās mājās, bet Somijā izlasei pievienojās juniori Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls, Kirils Matjuhins un Ieva Pūce. Galvenā trenera pienākumus pirmajā posmā pildīja Intars Berkulis, kurš Somijā ir jau no pirmdienas.

Jau ziņots, ka Rastorgujevs svētdien Pasaules kausa posmā Kontiolahti sprintā ieņēma 23.vietu, uzvarot norvēģim Juhannesam Tīngnēsam Bē, kamēr debitanti Renārs Birkentāls un Kirils Matjuhins ierindojās attiecīgi 88. un 96.vietā.

Pūce ugunslīnijā noguldīja visus desmit mērķus, taču slēpoja lēnāk un ierindojās priekšpēdējā 103.vietā piecas minūtes un 12,6 sekundes aiz zviedrietes.

Dienu iepriekš Rastorgujevs individuālajā distancē ierindojās 21.vietā, kamēr Balodis un Slotiņš bija attiecīgi 58. un 96.pozīcijā. Starp dāmām Sabule debijā ieņēma 94.vietu.

Otrais Pasaules kausa posms paredzēts turpat Kontiolahti, bet decembrī divi etapi notiks Austrijas trasē Hohfilcenē. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijas trasē Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā-Anterselvā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi