Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika pēdējā šaušanā izlaiž no rokām medaļu, finišējot devītajā vietā PČ ar kopēju startu

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Pokļukā izcīnīja devīto vietu pasaules čempionāta 12,5 kilometru sacensībās ar kopēju startu, lai gan pirms pēdējās šaušanas pretendēja uz vietu godalgoto trijniekā.

Par čempioni tika kronēta austriete Līza Terēze Hauzere, ar kuru kopā Bendika uzsāka pēdējo šaušanu. Latviete neizvēra divus mērķus, bet sāncense šāva nekļūdīgi, nodrošinot titulu.

Hauzere, kura vienīgā no 30 sportistēm sašāva visus 20 mērķus, finišēja pēc 36 minūtēm un 5,7 sekundēm, atstādama aiz sevis trīs norvēģietes. Ingrīda Lanmarka Tandrevolla finišēja 21,7 sekundes vēlāk, vēl 1,3 sekundes atpalika Tirila Ekhofa, kura par nieka sešām sekundes desmitdaļām apsteidza Marti Ulsbū-Reiselannu.

Ekhofa kļūdījās trīsreiz, bet pārējās divas norvēģietes veica pa vienam soda aplim.

Divas kļūdas pieļāvusī Bendika čempionei zaudēja vienu minūti un 14,3 sekundes, kas deva devīto vietu.

Bendika sacensības sāka piesardzīgi lielās grupas noslēdzošajā desmitniekā, bet pirmajā ugunslīnijā guļus viņa šāva nekļūdīgi, kas ļāva ieņemt devīto vietu sešas sekundes aiz līderes. Pirms otrās šaušanas cēsniece pakāpās uz septīto vietu un vēlreiz bija nekļūdīga, kas deva otro pozīciju 2,6 sekundes aiz Hauzeres.

Nākamajā starpfinišā pie 5,8 kilometru atzīmes bija izveidojusies vadošā deviņu sportistu grupa 14 sekunžu robežās. Bendika pirms pirmā šaušanas stāvus bija ceturtā un arī šoreiz aizvēra piecus no pieciem, atkal ar Hauzeri veidojot līderu duetu. Nepilnas 19 sekundes aiz latvietes bija Ekhofa.

Hauzeres un Bendikas duets bija vadībā līdz pēdējai šaušanai, taču arvien tuvāk nāca klāt Ekhofa. Bendika kļūdījās divreiz, turpretī Hauzere šāva nekļūdīgi un devās pretī zelta medaļai. Divi soda apļi Bendiku atmeta uz astoto pozīciju, bet līdz finišam viņa atkāpās par vēl vienu vietu.

Bendikai distancē bija 12.ātrākais solis. Ja trešajā un ceturtajā aplī viņa bija starp ātrākajām sešām sportistēm, tad pēdējā aplī pēc diviem veiktiem soda apļiem nācās samierināties ar 22.rezultātu.

Devītā vieta pasaules čempionātā ir Latvijas sieviešu biatlona atkārtots labākais rezultāts. Pērn Bendika šo pozīciju sasniedza iedzīšanas sacensībās.

Pasaules kausa kopvērtējumā masu startā pēc četrām no piecām sacensībām ir šodien 16.vietā palikusī francūzieti Žilija Simona, kura iekrājusi 181 punktu, otro vietu ar 175 punktiem ieņem Ulsbū-Reiselanna, bet trešā ar 171 punktu ir Hauzere, kura par punktu apsteidz Ekhofu. Bendika ar svētdien nopelnītajiem 32 punktiem ir 27.vietā.

Kopējā ieskaitē līdere ar 803 punktiem ir Ekhofa, tālāk ar 765 punktiem ir svētdien septītajā vietā finišējusī zviedriete Hanna Ēberja, bet trešā ar 759 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna. Bendikai 125 punkti dod 42.vietu.

Dalību šajā distancē Latvijas labākā biatloniste nopelnīja iepriekšējās sacensībās Pokļukā. 

Latvijas sieviešu izlases līdere Bendika pēc saslimšanas ar Covid-19 pirmos divus Pasaules kausa posmus šosezon izlaida. Pēc tam ne reizi distancē ar kopēju startu viņa nav startējusi.

Arī iepriekšējā sezonā viņa vienīgo reizi iekļuva sacensībās šajā disciplīnā pasaules meistarsacīkstēs, kur ar piecām kļūdām šaušanā ieņēma 18.vietu. Tas, divreiz startējot šajā disciplīnā pasaules čempionātos, ir viņas labākais rezultāts.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempioni šajā disciplīnā tika kronēta norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanna. Otro vietu ieņēma itāliete Doroteja Vīrere, bet trešo - zviedriete Hanna Ēberja.

Aizvadītajā sezonā distancē ar kopēju startu Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru svinēja Vīrere, bet Bendika ieņēma 38.vietu.

Jau ziņots, ka Pokļukā Bendika sprintā ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 26.vietā, iedzīšanā ar diviem "pūdeļiem" bija 18., bet "klasikā" netrāpīja piecos no 20 mērķiem un ieņēma 52.vietu.

Vīrieši sacensības sāks plkst.16.15, arī tās tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam. Latviju pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi