Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika iedzīšanā ieņem 23.vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Pasaules kausa devītā posma Nove Mesto desmit kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja 23.vietu.

Desmit kilometru sprinta sacensībās uzvarēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura ar vienu soda apli distanci veica 27 minūtēs un 13,6 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja baltkrieviete Dinara Alimbekova, kura šaušanā nekļūdījās ne reizi un no norvēģietes atpalika par 34,6 sekundēm. Trešā ar divām kļūdām šaušanā finišēja vāciete Franciska Preisa, kura no Ekhofas atpalika par 40,2 sekundēm, par 1,4 sekundēm apsteidzot norvēģieti Marti Ulsbū-Reiselannu.

Bendika visus piecus mērķus sašāva pirmajā šautuvē guļus, pakāpdamās uz 14.pozīciju, kamēr vadībā bija Ekhofa, kurai sekoja vāciete Denīze Hermane un itāliete Doroteja Vīrere.

Otrajā šaušanā guļus Latvijas biatloniste netrāpīja pirmo šāvienu, bet nākamie četri sasniedza mērķi, šautuvi Bendikai atstājot 17.vietā. Joprojām vadībā bija Ekhofa, bet viņas sekotājās pieteicās šautuvē pa nullēm šāvušās - Alimbekova un austriete Liza Terēza Hauzere.

Trešajā šaušanā, kas bija stāvus, Bendika ļoti ātri tika galā ar visiem pieciem mērķiem, pakāpdamās uz 13.vietu. Vadībā joprojām bija Ekhofa, kura arvien palielināja savu pārsvaru. Alimbekova saglabāja otro vietu, bet uz trešo pēc Hauzeres kļūdas šaušanā pacēlās Preisa.

Pēdējā ugunslīnijā Latvijas biatloniste divreiz šāva garām mērķim, atkāpdamās uz 23.vietu, ko saglabāja arī finišā.

Ekhofa pēc viena "pūdeļa" otrajā šaušanā vairs nekļūdījās un izcīnīja savu 12.uzvaru sezonā individuālajās sacensībās, bet Alimbekova un Preisa nosargāja savas vietas uz goda pjedestāla.

Jau ziņots, ka piektdien Bendika izcīnīja savu šosezon augstāko vietu sprintā - 16., kamēr Sanita Buliņa finišēja 101.vietā.

Kārtējo uzvaru šosezon izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa, kurai Bendika zaudēja vienu minūti un piecas sekundes - deficītu, ar kādu cēsniece uzsāks šodienas iedzīšanu.

Bendikai sezonas beigu puse ir izdevusies. Februārī pasaules čempionātā distancē ar kopēju startu pirms pēdējās šaušanas viņa bija medaļu pozīcijā, bet finišā izcīnīja devīto vietu. Iedzīšanā planētas meistarsacīkstēs viņa bija 18., bet pirms tam Eiropas čempionātā sprintā izcīnīja zelta medaļu. 

2015./2016.gada PK posmā Kenmoras trasē Kanādā Bendika sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto. Trīs sezonas vēlāk viņa Pokļukā šo pašu pozīciju sasniedza individuālajā distancē.

Iedzīšanā viņas labākais rezultāts ir pērn pasaules čempionātā izcīnītā devītā vieta.

Pagājušajā nedēļā sprintā viņa ieņēma 59.pozīciju, par knapi kvalificējoties iedzīšanai, kur bija 39.vietā. Uz Nove Mesto Bendika devās no pasaules čempionāta distanču slēpošanā, kur desmit kilometru sacensībās brīvajā stilā ar intervālu startu izcīnīja augsto 35.pozīciju.

12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriešiem Latvija nebija pārstāvēta.

Pēc pirmajām divām šaušanām vadībā bija itālietis Lukass Hofers, kurš šāva nekļūdīgi, taču pēdējās divās ugunslīnijās viņam gadījās pa vienam "pūdelim", likvidējot itāļa cerības uz goda pjedestālu.

Pēc trešās šaušanas vadību pārņēma francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš pa reizei bija kļūdījies pirmajās divās šaušanas reizēs. Pārsvaru viņš noturēja līdz finišam, kuru sasniedza pēc 28 minūtēm un 46,7 sekundēm, svinot otro uzvaru pēc kārtas pēc panākuma sprintā ceturtdien.

Par astoņām sekundēm atpalika norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš arī divreiz kļūdījās šaušanā un pakāpās uz augšu no devītās vietas sprintā, par 14,6 sekundēm - uzvarētāja tautietis Emiljēns Žaklēns, kurš sprintā bija ceturtais un reizi kļūdījās vien trešajā šaušanā.

Pēc septiņām iedzīšanas sacensībām līderis ar 279 punktiem ir Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas. Otrais ar 286 punktiem ir Emiljēns Žaklēns no Francijas, trešais ar 284 punktiem - norvēģis Sturla Holms Lēgreids, kurš par 18 punktiem apsteidz Fijonu-Majē. Rastorgujevs ar 79 punktiem ieņem 26.vietu.

Kopējā ieskaitē viss pirmais trijnieks vairs nepieder Norvēģijas biatlonistiem. Arī šeit pirmais ar 1011 punktiem ir J.T.Bē, otrā vieta un 986 punkti ir Lēgreidam, bet trešais ar 872 punktiem tagad ir Fijons-Majē, kurš par 17 punktiem apsteidz norvēģi Juhannesu Dāli. Rastorgujevs ar 255 punktiem ir 24.pozīcijā.

Jau ziņots, ka antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ pagaidu diskvalifikāciju saņēmis Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Ceturtdien desmit kilometru sprintā startēja Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise, kuri bija attiecīgi 94. un 101.vietā.

Svētdien notiks sacensības jauktajā stafetē un jauktajā pāru stafetē.

Pēc diviem Pasaules kausa posmiem Nove Mesto sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi