Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aparjode ieņem ceturto vietu kamaniņu sportā pasaules čempionātā

Latvijas sportiste Kendija Aparjode sestdien Sočos pasaules čempionātā kamaniņu sportā sieviešu vieninieku sacensībās finišēja ceturtajā vietā.

Pirmajā braucienā ar septīto numuru startēja Aparjode, kura trasi veica bez acīmredzamām kļūdām, braucienā ierindodamies sestajā vietā un no līderes mājinieces Jekaterinas Katņikovas atpaliekot par 0,2 sekundēm.

Kā nākamā trasē devās Elīza Cauce un veica gandrīz ideālu braucienu, apsteidzot pirms tam braukušo krievieti Viktoriju Demčenko, taču beigās viegls borta skāriens viņu atmeta atpakaļ uz trešo vietu braucienā 0,086 sekundes aiz Katņikovas.

Ulla Zirne iestūrēja bortā jau trases augšdaļā un distances turpinājumā nespēja atgūt augšā zaudēto - desmitā vieta ar 0,318 sekunžu atpalicību no līderes.

Otrajā braucienā trases rekordu sasniedza pieredzējusī krieviete Tatjana Ivanova, kura pirmajā braucienā kļūdījās un sasniedza vien 13.rezultātu.

Zirne nedaudz saslīdēja pēc starta virāžās, taču veica labu braucienu, finišējot devītajā vietā 0,659 sekundes aiz uzvarētājas Katņikovas.

Aparjode ar gandrīz ideālu braucienu bija pirmā, kura divu braucienu summā tika garām Ivanovai, un, vairākām konkurentēm kļūdoties, ieņēma augsto ceturto vietu 0,428 sekundes aiz uzvarētājas.

Jaunu trases rekordu sasniedza vāciete Jūlija Taubica, apsteidzot arī Aparjodi un beigās saņemot sudraba medaļu ar 0,094 sekunžu atpalicību no Katņikovas.

Cauce kļūdījās jau pašā trases augšā, netiekot galā ar starta virāžu, un divu braucienu summā finišēja vien 14.vietā 1,059 sekundes aiz čempiones.

Bronzas medaļu saņēma mājiniece Demčenko, kura no tautietes Katņikovas atpalika par 0,139 sekundēm, bet Katņikova arī otro braucienu aizvadīja izcili, piekāpjoties vien jaunajai trases rekordistei Taubicai un divu braucienu summā finišēdama pēc minūtes un 39,398 sekundēm. Viņai tas bija jau otrais zelts Sočos pēc uzvaras piektdien sacensībās sprintā.

Šosezon neviena no latvietēm nav startējusi stabili, taču piektdien Cauce izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu sprintā. Trešā viņa bija arī Pasaules kausa posmā Siguldā.

Caucei labākais rezultāts pasaules čempionātos pirms Sočiem bija 2016.gadā Kēnigszē izcīnītā piektā vieta, bet pērn viņa bija 11.pozīcijā. Turpretī Zirne pērn ar sesto vietu un Aparjode ar 11.pozīciju sasniedza savus labākos rezultātus pasaules čempionātos.

Arī Cauce Soču trasi var saukt par sev veiksmīgu, jo olimpiskajās spēlēs kopā ar Šiciem un Mārtiņu Rubeni tika izcīnīta bronzas godalga stafetē.

Jau ziņots, ka divnieku sacensībās augstāko vietu - septīto - ieņēma Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, brāļi Andris un Juris Šici ierindojās desmitajā pozīcijā, bet Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs divu braucienu summā ierindojās 16.pozīcijā 19 divnieku konkurencē.

Svētdien trasē dosies vīri un norisināsies sacensības komandu stafetē.

Pēc pasaules čempionāta sportisti sezonu turpinās februāra otrajā pusē ar Pasaules kausa astoto posmu, kas norisināsies Altenbergā, Vācijā. Savukārt noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi