Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aizslīdēja līdz pjedestālam

Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis ar jaunām kamanām izcīna otro vietu Siguldā.

Medaļa kā ceļmallapa uz brūces. Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni Pasaules kausa (PK) 3. posma sacensībās Siguldā divu braucienu summā uzrādīja otru labāko rezultātu. Pirmo reizi šosezon uz starta stājās olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Sestdien viņa pilotētajai ekipāžai 7., bet svētdien – 4. vieta. Bobslejisti jau svētdienas vakarā izbrauca uz Eiropas kausa (EK) sacensībām Vācijas trasē Vinterbergā. PK nākamā posma sacensības 12. decembrī Īglsas trasē Austrijā.

Pirms pagājušās nedēļas nogales sacensībām Latvijas bobsleja izlases galvenajam trenerim Sandim Prūsim bija norūpējies vaigs. Ķibermaņa kamanas tika izjauktas līdz pēdējai skrūvītei, bet tā arī netika atrasts iemesls, kāpēc pirms nedēļas Latvijas vadošā ekipāža ieņēma 6. un 8. vietu. "Šī ir tā reize, kad man tiešām nav atbildes," neizpratnē bija Prūsis. Treneris izlēma mazo Oskaru pārsēdināt šovasar izgatavotajās jaunajās BTC kamanās, ar kurām pirmajā nedēļas nogalē startēja Ralfs Bērziņš. Izmaiņas bija acīmredzamas.

Sestdien pirmajā braucienā Ķibermanis/Miknis sasniedza labāko rezultātu, par 0,02 sekundēm apsteidzot PK 1. posma uzvarētāju vācieti Frančesko Frīdrihu. Otrajā braucienā cīņa par uzvaru ritēja līdz finiša taisnei, taču beigās divu braucienu summā par 0,10 sekundēm ātrāki izrādījās vācieši. Trešajā vietā esošo Šveices ekipāžu, ko pilotēja Simons Frīdli, Ķibermanis apsteidza par 0,32 sekundēm. Pēc patīkamajām izmaiņām varēja secināt, ka galvenā vaina bija meklējama bobsleja kamanās, lai gan pēc sacensībām Prūsis ieteica skatīties plašāk. "Es tomēr uzskatu, ka viss jāvērtē kompleksā. Pirmajā nedēļā mazajam Oskaram braukšana arī nebija tik laba, tāpat arī pamainījām slidas." Svētdien Ķibermanis startēja ar stūmēju Dāvi Spriņģi un cerības uz augstu vietu "apraka" vēl pirms iebraukšanas pirmajā virāžā. Pirmā brauciena starta posmā, kur beidzas ledū ievilktā grope, kamanas saslīdēja šķērsām, un jau pirmajā kontrolatzīmē bija +0,20 sekundes. Braucienā mazais Oskars zaudēja Frīdriham 0,6 sekundes, ko atgūt vairs nebija iespējams. Tāpat cīņa par trijnieku bija beigusies.

Lielais Oskars sacensību apritē atgriezās ar perfektu braukšanu. Visi četri abu dienu braucieni bija bez acīmredzamām kļūdām, taču pjedestālu liedza sasniegt atpalicība kamanu iestumšanā. Kad Melbārdim būs labāka fiziskā kondīcija, gan jau arī viņš atgriezīsies uz goda pjedestāla. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi