Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Visi trīs Latvijas pludmales volejbola dueti iekļūst Eiropas U-22 čempionāta "play-off" sacensībās

Latvijas duets Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis piektdien Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā Eiropas U-22 čempionāta pludmales volejbolā grupu turnīru pabeidza ar trim uzvarām un iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr Anete Namiķe/Varvara Brailko un Krista Paegle/Kristīne Briede "play-off" turnīru sāks no pirmās kārtas.

Nesen spēkus apvienojušie Rinkevičs/Bedrītis, kuriem turnīrā piešķirts piektais numurs, E grupas otrajā spēlē ar 2-0 (21:19, 21:12) uzvarēja francūžus Kalvēnu Aju/Tomu Eltvīzu (21.).

Uzvara otrajā mačā un turku Jusufa Ezdemiru/Nedzemi Aiberka Gilika (12.) neveiksme pret bulgāriem latviešiem nodrošināja pirmo vietu grupā. Rinkevičs/Bedrītis izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas.

Pēdējā grupas spēlē Rinkevičs/Bedrītis ar 2-0 (21:11, 21:11) sagrāva turkus, izcīnot pirmo vietu grupā.

Ceturtdien Latvijas duets turnīra pirmajā spēlē ar 2-0 (21:15, 21:9) sagrāva bulgārus Dimitaru Mehandžijski/Dimitaru Vasiļjevu (28.).

Paegle/Briede pēdējā E grupas spēlē ar 0-2 (19:21, 10:21) piekāpās norvēģietēm - Frīdai Berntsenai un Emīlijei Ulimstadai (21.) - un ieņēma trešo vietu grupā, kvalificēdamās izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai.

Tāpat piektdien pēdējo F grupas spēli aizvadīja pāris Namiķe/Brailko, kam sacensībās piešķirts sestais numurs. Duets ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica francūzietes - Klemensu Vjērā un Lū Guēnu (11.), grupā izcīnot otro vietu un kvalificējoties izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai.

Jau ziņots, ka Namiķe/Brailko F grupas pirmajā spēlē ar 2-1 (17:21, 21:15, 15:12) pārspēja šveicietes Maru Bečārtu/Anniku Štēli (27.), bet vēlāk ar 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās nīderlandietēm - Raisai Shonai/Emi van Drīlai (22.), kuras jau nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Paegle/Briede pirmajā spēlē ar 0-2 (17:21, 13:21) atzina vāciešu Svenjas Milleres/Annas Lēnas Grīnes (5.) pārākumu, taču vēlāk ar 2-0 (25:23, 21:15) uzvarēja slovēnietes - Asju Šenu/Lanu Zuzeku (12.).

Pirmajā izslēgšanas cīņu kārtā sestdien Namiķe/Brailko tiksies ar Sofiju Bisgārdu un Klāru Vindelefu (17.), bet Paegle/Briede - ar Austrijas duetu Ronja Klingere/Jūlija Mitere.

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Pagājušogad Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Izmirā piekto vietu izcīnīja Namiķe/Brailko un Rinkevičs/ Stankevičs, bet dalītu devīto - Briede/Paegle un Aišpurs/Bedrītis.

Šajā vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti ir uzvarējuši divreiz. 2016.gadā Salonikos pirmās finišēja Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divus gadus vēlāk Jūrmalā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi