Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saušs pēc Somijas čempionu titula izcīnīšanas motivēts pievienoties izlasei arī Zelta līgā

Romāns Saušs šosezon uzvarēja Somijas čempionātā un Somijas kausa izcīņā. Panākumiem bagātā sezona izsūca daudz spēka, un ir labi, ka līdz izlases treniņu sākumam ir mēnesis laika, lai ievilktu elpu, volejbolists pastāstījis sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju.

Var teikt, ka šī sezona vienam no Latvijas izlases pamatsastāva volejbolistiem sākās jūnija sākumā ar Latvijas izlases treniņiem. Kā zināms, rūpīgā gatavošanās Eiropas čempionāta atlases turnīram septembra sākumā beidzās ar iekļūšanu kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrā pēc 26 gadu pārtraukuma. Uz klubu Saušs devās ar padarīta darba sajūtu un noguruma fonu.

“Pēc izlases bija ļoti grūti. Kiprā aizvadījām sešas spēles astoņās dienās. Pēc ierašanās klubā uzreiz bija pārbaudes turnīrs, kurā no četriem mačiem nospēlēju tikai divus, jo pārējos divos treneris deva atpūtu,” par atgriešanos kluba dzīvē stāsta volejbolists. “Vēl pēc piecām dienām jau bija pirmās Čempionu līgas spēles. Pēc brauciena uz Rumāniju diviem puišiem tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, un divas nedēļas sēdējām mājās pašizolācijā. Var teikt, ka paveicās, jo dabūju atpūsties. Varēju nedomāt par volejbolu un savest veselību kārtībā. Pēc tam biju svaigs līdz pat gadu mijai.”

Janvāra beigās “VaLePa Tampere Sastamala” izcīnīja Somijas kausu. Pēc tam komandas rezultātos bija kritums, un pirmo vietu pamatturnīrā, kā arī mājas spēļu priekšrocības komanda atdeva Markusa Cielava pārstāvētajai “Savo Volley”.

"Otrā vieta klubam bija nodrošināta jau apmēram piecas spēles līdz pamatturnīra beigām. Treneris pamainīja spēlētājus, iedeva atpūtu pamatsastāvam un neuztraucās, sakot: “Gatavojamies “play-off”” atklāj Šaušs.

“Kaut arī mums nebija sava laukuma priekšrocību, pirms finālsērijas visu naudu būtu licis uz mums,” par komandas varējumu pārliecināts bija Saušs. “Arī pirmajā mačā, ko zaudējām, mēs spēlējām labi, bet Somijas izlases diagonālajam spēlētājam Olli – Peka Ojansivu ir topa serve. Var teikt, ka viņš izgāja un vinnēja mūs viens pats (šajā cīņā no 23 punktiem Ojansivu bija septiņi “eisi” un tikai viena kļūda servē. - LVF preses dienests.).”

Pēc tam pārliecinoši tika uzvarēts atlikušajās divās spēlēs, izšķirošo panākumu svinot viesos.

Pirms nedēļas tika izcīnīta uzvara Somijas čempionātā, pēc tam nelielas svinības, kluba dotā īpašuma savešana kārtībā, obligātās Covid-19 analīzes un atgriešanās mājās Pirmajās Lieldienās.

“Noskaņojums ir labs. Esmu piekusis, bet priecīgs par izcīnīto zeltu. 3. maijā ir pirmais Latvijas izlases treniņš. Eiropas Zelta līgā esmu gatavs spēlēt, ja būšu vajadzīgs. Tomēr galvenais starts šogad būs Eiropas čempionāta finālturnīrā,” nākotnē ieskatās spēlētājs, atgādinot, ka debijā Zelta līgā Latvija dažādu iemeslu dēļ daudz iesaistīja jaunos spēlētājus. “Protams, neviens no mums nav robots, taču tagad būs mēnesis atpūtai. Domāju, ka ar to būs pietiekami.”

Aizvadītā sezona Sastamalā bija perfekta. Ja nu vienīgi tālāk par pirmo kārtu būtu gribējies tikt Čempionu līgā. Romāns uzsver teicamo organizāciju klubā un perfektās atjaunošanās iespējas, ieskaitot saunu.

“Tagad esmu trīskārtējs Somijas čempions un četras reizes esmu ieguvis Somijas kausu,” saka volejbolists, piebilstot, ka zelta medaļām ir tieši tāds pats dizains kā pirmoreiz, kad viņš tās izcīnīja. “Tagad jāatpūšas, un tiekamies izlasē. Priekšā smags darbs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi