Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pludmales volejbolistes Brailko/Namiķe triumfē Eiropas U-20 čempionātā

Latvijas pludmales volejbola duets Varvara Brailko/Anete Namiķe svētdien Brno triumfēja Eiropas U-20 čempionātā.

Turnīrā ar astoto numuru izliktais Latvijas duets Brailko/Namiķe finālmačā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17) guva virsroku pār šveicietēm Anniku Stēli/Meniju Benteli, kuras bija izsētas ar sesto numuru.

Riharda Finstera trenētais Brailko/Namiķes pāris, kas nākamajā nedēļā Jūrmalā piedalīsies Eiropas čempionātā pieaugušajiem, šajā nedēļas nogalē guva savu lielāko panākumu karjerā.

Šis Namiķei un Brailko bija trešais starts Eiropas U-20 pludmales volejbola čempionātā. 2018.gadā Anapā un 2019.gadā Gēteborgā viņas U-20 čempionātā dalīja devīto vietu.

Šajā vecuma grupā sievietēm tā Latvijai ir pirmā medaļa, un uzreiz - zelta. Vīrieši četrreiz uzvarējuši Eiropas U-20 meistarsacīkstēs, bet pēdējā medaļa šajā forumā Latvijai bija 2011.gadā Telavivā, kad Armands Āboliņš ar Haraldu Regžu izcīnīja sudrabu.

Pirmajā setā latvietes bija pārliecinoši labākas, bet otrajā pirmo pusi atradās iedzinējos. Tiesa, seši bezatbildes punkti no 8:10 ļāva iegūt drošu vadību, ko izdevās nosargāt līdz pat pašām beigām.

Jau ziņots, ka pirms tam viņas pusfinālā ar rezultātu 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja Ukrainas pāri Sofija Rilova/Eva Serdjuka, kuras sacensībās izsētas ar 13.numuru.

Tikmēr Šveices duets pusfinālā ar 2-1 (19:21, 21:14, 15:8) guva virsroku pār nīderlandietēm Nadīni Everērtu/Vīsu Bekhuisu, kurām čempionātā bija otrais numurs.

Bronzas spēlē ar 2-0 (21:18, 21:16) pārākas bija ukrainietes.

Piektdien H grupas spēles Latvijas sieviešu duets Brailko/Namiķe beidza ar uzvaru visos trijos mačos un ieguva tiesības atsākt spēles no otrās izslēgšanas maču kārtas. Sestdien viņas ar divu setu uzvarām pārvarēja izslēgšanas turnīra otro kārtu un ceturtdaļfinālu.

Jau vēstīts, ka vīriešu turnīrā sesto vietu ieņēma Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs.

Pamatturnīrā 32 dueti bija sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji izslēgšanas turnīr]u sāka no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji - no pirmās kārtas.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) vēl nav publicējusi U-21 pasaules čempionāta kvalifikācijas noteikumus, taču iepriekšējos gados Eiropas čempionāta pirmo piecu vietu ieguvēji kvalificējās šī paša vecuma grupas planētas meistarsacīkstēm.

pievienota 5.-6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi