Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pieredzējušais Pļaviņš neizslēdz iespēju gatavoties arī Parīzes olimpiskajām spēlēm

Ja nākamā vai aiznākamā gada laikā pludmales volejbola sezona noritēs ar vismaz desmit turnīriem, kā tas bijis iepriekš, pieredzes bagātais Mārtiņš Pļaviņš ir gatavs smiltīs pavadīt vēl vienu olimpisko ciklu, sarunā ar aģentūru LETA stāstīja sportists.

Latvijas vadošie pludmales volejbola pāri aizvadīto sezonu noslēdza ar startu Jūrmalā notikušajā Eiropas čempionātā. Nevienam no duetiem neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, kā rezultātā Eiropas čempionāts noslēgts dalītā devītajā vietā.

Pļaviņš/Točs savā pēdējā sezonas spēlē ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās trīskārtējiem Eiropas čempioniem Nikolai un Lupo, kuri Jūrmalā bija izsēti ar piekto numuru. Itāļi vēlāk izcīnīja bronzu.

Sarunā ar LETA Pļaviņš atklāja, ka pirmās nedēļas pēc Eiropas čempionāta veltītas atpūtai, bet nu jau uzmanība jāpievērš kārtējam sagatavošanās posmam pirms gaidāmās sezonas, par kuru vēl ir lērums jautājumu, bet ne atbilžu.

"Oktobra beigās Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) izgāju testu, bet treniņus vieglā režīmā sāku vēl nedēļu iepriekš. Tātad sanāk aptuveni četras nedēļas treniņos," par savu grafiku rudens laikā stāsta Pļaviņš. "Pēc testa rezultātiem nācās veikt korekcijas treniņu plānā, lielāku uzmanību veltot skriešanai."

"Ar Edgaru [Toču] nedēļā kopā aizvadām laikam trīs treniņus, bet pašam man ir deviņi treniņi nedēļā."

Pļaviņš atklāja, ka viņa un Toča fiziskās sagatavotības plāni atšķiras. Tāpat treniņos netiek izmantotas bumbas, tāpēc abi pārinieki dienu dienā treniņus neaizvada kopā.

"Katrs darbojamies atsevišķi un pēc sava plāna. Kad būs zināms kalendārs, kopā arī varēsim sākt treniņus ar bumbām, bet tām pagaidām neesmu pieskāries kopš Eiropas čempionāta," turpmākos plānus ieskicē pieredzes bagātais pludmales volejbolists, norādot, ka iepriekš gūtā potītes trauma vairs nav šķērslis pilnvērtīgam darbam.

"Viss ir sadziedēts. LOV ārsti un treneri ir tie, kuri mani šobrīd bremzē," smiedamies piebilst 35 gadus vecais Pļaviņš. "Viņi man iesaka skriet lēnāk nekā vēlos, kā arī strādāt ar mazākiem svariem, jo darbojamies uz apjomu, nevis spēka attīstīšanu. Pašam jau vienmēr gribas visu darīt ātrāk, bet šobrīd mani piebremzē."

Rudenī ar Norvēģijas pludmales volejbolistu līdzdalību viena nometne bija plānota Latvijā, bet otra Norvēģija. Šo plānu neizdevās realizēt Covid-19 dēļ. Pļaviņš gan pauda pārliecību, ka pirms sezonas sākuma izdosies atrast sparinga partnerus.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) aizvien nav nākusi klajā ar nākamās sezonas sacensību kalendāru, taču jau vasaras beigās pludmales volejbolisti mēļoja, ka pirmās sacensības martā varētu notikt Dohā. Ja šīs baumas īstenosies, janvārī Pļaviņš/Točs plāno doties uz nometni Ēģiptē, kur pavadītu mēnesi.

"Lai uzlabotu fizisko sagatavotību un tehniskos elementus, Ēģipte ir lieliska vieta," pauž Pļaviņš, kurš šajā valstī pludmales volejbola sezonām gatavojies jau iepriekš. "Pēc šī mēneša mēs arī skatītos, kur doties tālāk un ar ko uzspēlēt sparingu."

"Taču, ja šīs sacensības Covid dēļ nenotiks, mums nāksies domāt ko citu, jo sportam naudas paliek arvien mazāk, tāpēc nav jēgas lieki tērēties."

Tāpat Pļaviņš neizslēdza iespēju, ka nākamgad pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm laukumā vēl nebūs izdevies iziet. Šāda scenārija gadījumā Latvijas duets pirmos treniņus ar bumbām varētu uzsākt trīs mēnēšus pirms olimpiskajām spēlēm. Galvenais bumbu rokās paņemt divus ar pusi līdz trīs mēnešus pirms pirmā turnīra.

"Ja sāksim ātrāk, nogursim viens no otra un no bumbām," smejoties saka Pļaviņš, kuram nākotnes plānos ir dalība ne vien Tokijas, bet arī Parīzes olimpiskajās spēlēs, kas plānotas 2024.gadā. "Pēc Dohas, iespējams, dosimies uz Spāniju, taču vēl jāskatās kāda būs situācija."

Runājot par aizvadīto sezonu, Pļaviņš neslēpa, ka mazais turnīru skaits jūtams arī naudas makā, jo nav izdevies pacīnīties par naudas balvām. Pludmales volejbolists savu finansiālo situāciju nesauca par pašu spožāko, tomēr uzsvēra, ka šobrīd visa uzmanība tiek veltīta olimpiskajām spēlēm, tāpēc prioritārs ir sports un nekas cits.

"Ja pateiks, ka atceļ olimpiskās spēles, prioritātes, iespējams, mainīsies, bet dotajā brīdī jāizmanto iespēja, ka esam kvalificējušies spēlēm," prioritātes nosauc Pļaviņš. "Gadījumā, ja 2022.gadā viss atkal normalizējas, un sezona Pasaules tūrē atgriežas ar vismaz desmit turnīriem, man nebūs problēmas noturēties smiltīs arī uz nākamo olimpisko ciklu."

Pļaviņš/Točs aizvadītajā sezonā piedalījās prestižajā turnīrā "King of the Court" turnīrā, bet Latvijā šāda paša tipa sacensībās Pļaviņš izcīnīja uzvaru. Duets sezonas lielāko daļu aizvadīja Latvijā un piedalījās arī Igaunijā notikušajās sacensībās.

FIVB pludmales volejbola pāru rangā Pļaviņš/Točs ieņem 17.vietu

Pļaviņš karjeras laikā divreiz startējis olimpiskajās spēlēs, 2012.gadā Londonā izcīnot bronzu pārī ar Jāni Šmēdiņu. Divus gadus iepriekš Pļaviņš pie bronzas tika arī Eiropas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi