Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc vēl viena negatīva Covid-19 testa aizvien nav skaidrības par Graudiņas dalību EČ

Latvijas pludmales volejbolistei Tīnai Graudiņai otrais Covid-19 tests pēc kārtas bijis negatīvs, tomēr vēl nav skaidrības par to, vai viņa un Anastasija Kravčenoka varēs piedalīties nākamajā nedēļā Jūrmalā gaidāmajā Eiropas čempionātā.

Iepriekš tika ziņots, ka Graudiņas pozitīva Covid-19 testa dēļ viņa un Kravčenoka nevarēs aizstāvēt Eiropas čempioņu titulu. Piektdien saņemtās Covid-19 analīzes Graudiņai izrādījās pozitīvas, tomēr svētdien viņa sociālajā vietnē "Instagram" paziņoja, ka otrais tests ir negatīvs.

Otrdien pludmales volejboliste paziņoja, ka arī nākamais tests bijis negatīvs.

"Ir ļoti labas ziņas, jo arī trešais Covid-19 tests ir negatīvs, kā arī antivielu tests ir negatīvs. Tas nozīmē, ka ar mani viss ir kārtībā," paziņojumā saka Graudiņa.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes loceklis Kaspars Timermanis, pēc šādiem jaunumiem volejbolistēm durvis uz Eiropas čempionātu nav pavisam aizvērtas. Šobrīd LVF gaida atbildi no Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) par to, vai pludmales volejbolistes varēs piedalīties čempionātā.

"Eiropas prakse liecina, ka nav pamata uzskatīt, ka Tīnai būtu kādi ierobežojumi spēlēt, taču mums jāsaņem skaidrojums no SPKC. Tas ir saistīts ne tikai ar Tīnu, bet arī Anastasiju un treneri, kuriem arī noteikta pašizolācija. Ja Tīna ir vesela, tad ir jautājums par to, vai pārējiem ir nepieciešams atrasties pašizolācijā," otrdien sarunā ar aģentūru LETA skaidroja Timermanis.

Atbilde par spēlēšanu tiek gaidīta tuvāko pāris dienu laikā, jo jau pēc nedēļas sākas turnīrs, un sportistēm būtu nepieciešams aizvadīt kopējus treniņus.  Gadījumā, ja Graudiņas un Kravčenokas duets varēs spēlēt Eiropas čempionātā, viņām tāpat kā pārējiem dalībniekiem būs jāveic vēl viena Covid-19 pārbaude.

LVF piektdien informēja, ka sportistes pāriniecei Kravčenokai un viņu trenerim Andrim Krūmiņam, kas arī ir veikuši testus un ir bijuši cieši saistīti ar Graudiņu treniņprocesā, analīžu rezultāti ir Covid-19 negatīvi. Tomēr tā kā šīs personas ir atzītas par tiešajām kontaktpersonām, arī viņām jāievēro divu nedēļu pašizolācija, jānovēro sava veselība un jāveic tests atkārtoti.

LVF uzsver, ka apmeklētāju un sportistu drošība ir Eiropas pludmales volejbola čempionāta prioritāte. Lai izvairītos saslimšanas gadījumiem plānotā čempionāta laikā, ir izveidota speciāla Covid-19 risku novēršanas komanda, kas jau vairāk nekā mēnesi kopā ar Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) pārstāvjiem strādā pie dažādu pasākumu un kārtību ieviešanas un iespējamo risku novēršanas. LVF arī informē, ka spēlētājiem un skatītājiem jārēķinās, ka prasības būs ļoti stingras un daudz vairāk pārsniegs valstī noteiktos ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi