Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Namiķe/Brailko un Rinkevičs/Bedrītis sasniedz Eiropas U-22 čempionāta pusfinālu

Latvijas dueti Anete Namiķe/Varvara Brailko un Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis sestdien Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā Eiropas U-22 čempionāta pludmales volejbolā iekļuva pusfinālā, bet izslēgšanas spēļu pirmo kārtu neizdevās pārvarēt tautietēm Kristai Paeglei un Kristīnei Briedei.

Namiķe/Brailko, kurām sacensībās piešķirts sestais numurs, "play-off" pirmajā kārtā ar 2-1 (22:20, 19:21, 15:12) uzvarēja dānietes Klāru Vindelefu/Sofiju Bisgārdu, kuras bija izliktas ar 17.numuru.

Vēlāk izslēgšanas turnīra otrajā kārtā Latvijas pāris ar 2-0 (21:17, 21:19) uzvarēja ar trešo numuru izliktās šveicietes Šanu Zobristu/Meniju Benteli.

Sestdien ceturtdaļfinālā viņas ar 2-0 (21:16, 22:20) uzvarēja vācietes Svenju Milleri/Annu Lēnu Grīni, kurām bija piešķirts piektais numurs.

Svētdien pusfinālā Latvijas duets tiksies ar krievietēm Mariju Bočarovu un Mariju Voroņinu, kuras izliktas ar otro numuru.

Tikmēr ar 28.numuru izliktās Paegle/Briede "play-off" pirmajā kārtā ar 0-2 (15:21, 17:21) zaudēja favorītēm no Austrijas Ronjai Klingerai/Jūlijai Miterei.

Paegle/Briede Eiropas U-22 čempionātā ieņēma dalītu 17.vietu.

Namiķe/Brailko grupu turnīru noslēdza ar divām uzvarām un zaudējumu, ieņemot otro vietu, bet Paegle/Briede tika pie viena panākuma trīs mačos, kas deva trešo vietu.

Sestdien izslēgšanas turnīru no otrās kārtas sāka nesen spēkus apvienojušie Rinkevičs/Bedrītis, kuriem piešķirts piektais numurs. Viņi ar 2-0 (21:16, 21:19) uzvarēja ungārus Artūru Hajosu/Benci Atilu Strēli, kuri bija izlikti ar devīto numuru.

Ceturtdaļfinālā Rinkevičs/Bedrītis ar 2-0 (21:12, 21:15) pārliecinoši uzvarēja izraēliešus Eilonu Elazaru/Riveru Deju, kuriem bija piešķirts 16.numurs.

Pusfinālā Latvijas pāris svētdien tiksies ar poļiem Milošu Kruku/Mikolaju Miščuku, kuri izlikti ar septīto numuru.

Grupu turnīrā Latvijas duets uzvarēja visās trīs cīņās un izcīnīja pirmo vietu, kā arī tiesības izlaist izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Pamatturnīrā 32 dueti sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas "play-off" sāks grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas sieviešu un vīriešu duetiem uz Bādeni līdz devušies treneri Aigars Birzulis un Rihards Finsters.

Pagājušogad Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Izmirā piekto vietu izcīnīja Namiķe/Brailko un Rinkevičs/ Stankevičs, bet dalītu devīto - Briede/Paegle un Aišpurs/Bedrītis.

Šajā vecuma grupā Latvijas pludmales volejbolisti ir uzvarējuši divreiz. 2016.gadā Salonikos pirmās finišēja Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, bet divus gadus vēlāk Jūrmalā - Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi