Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas volejbolistes beidzot uzvar setā, bet zaudē Slovēnijai

Latvijas sieviešu volejbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē uzvarēja pirmo setu turnīrā, taču piekāpās Slovēnijai.

Latvija F grupas mačā Zenicā piekāpās Slovēnijai ar 1-3 (14:25, 22:25, 25:23, 21:25).

Pirmajā setā slovēnietes pamazām audzēja pārsvaru rezultātā, svinot uzvaru ar 25:14.

Arī otrajā setā dažu punktu pārsvaru izcīnīja Slovēnija, taču šoreiz Latvijas izlase pretinieces noķēra, pēc Lāsmas Ozolas serves panākot 11:11. Trīsreiz izdevās izvirzīties arī minimālā vadībā, taču seta galotne piederēja Slovēnijai, kas pēc nesekmīgas Martas Levinskas serves uzvarēja ar 25:22.

Tāpat trešo setu labāk sāka Slovēnija, gūstot divus pirmos punktus setā. Tomēr latvietes tālāk savas pretinieces nelaida un, gūstot četrus punktus pēc kārtas, pēc Žanas Zdovcas-Sporeres sitiena autā panāca 10:7. Seta turpinājumā divu līdz četru punktu pārsvarā atradās Latvija. Slovēnijai izdevās pietuvoties, taču Levinska ar uzbrukuma sitienu panāca pirmo uzvarēto setu šajā turnīrā - 25:23.

Arī ceturtajā setā vispirms nelielā vadībā pabija slovēnietes, pēc tam - latvietes taču seta vidu divu līdz četru punktu pārsvaru ieguva Slovēnija, nosargājot uzvaru setā (25:21) un visā spēlē.

Latvijas komandā izcila spēle Levinskai, kura guva 27 punktus, no kuriem četrus sakrāja ar servi. Latvijas labā deviņus punktus guva Ozola, pa sešiem punktiem sakrāja Ingrīda Šveigere un Terēze Hrapāne, kurai trīs bloki.

Pretiniecēm ar 21 punktu izcēlās Eva Zatkoviča, bet 16 punktus guva Saša Planinšeca.

Otrajā piektdienas spēlē šajā grupā Čehija tiksies ar mājiniecēm.

Jau ziņots, ka Daugavpilī Latvija ar 0-3 (19:25, 17:25, 9:25) piekāpās Čehijai, ar 0-3 (15:25, 27:29, 14:25) - Slovēnijai un ar 0-3 (10:25, 14:25, 22:25) - Bosnijai un Hercegovinai.

Pēc trijām spēlēm F grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Čehija, Bosnija un Hercegovina iekrājusi sešus punktus, bet tikpat punktu četrās spēlēs ir Slovēnijai. Latvija pagaidām ir bez punktiem.

Spēles Zenicā Latvija aizvada bez cēlājas Elzas Rekneres, kurai spēlēšanu Zenicā un eksāmenu kārtošanu izlaiduma klasē neļāva apvienot Latvijas valstī noteiktie Covid-19 ierobežošanas pasākumi.

Pirms turnīra aprīļa pēdējā dienā Latvijas izlase Minskā pārbaudes spēlē ar 0-3 (16:25, 18:25, 18:25) zaudēja Baltkrievijai.

Abas izlases savā starpā plānoja aizvadīt vēl vienu spēli, bet divām personām, kuras bija iesaistītas pirmā mača norisē, noteica saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā valstsvienība atgriezās Daugavpilī.

13.aprīlī Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavošanos kvalifikācijas turnīram sāka 22 spēlētāju sastāvā, bet pēc nepilnas nedēļas treneriem nācās atvadīties no sešām volejbolistēm.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles F grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos - no 6. līdz 8.maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16.maijam - Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots šogad augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas - Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna - vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas.

Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Zenicā:

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitātes "Sun Devils", NCAA), Vlada Pridatko;

pirmā tempa spēlētājas - Irbe Andike Lazda (bez kluba), Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne (abas - RVS/LU);

cēlājas - Elvita Dolotova ("KP Brno", Čehija);

otrā tempa spēlētājas - Ingrīda Šveigere ("PSVBG Salzburg", Austrija), Paula Nikola Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitātes "Rams", NCAA), Petra Ņečiporuka (RSU/MVS), Līga Plāte ("Jelgava"), Anija Jurdža (RSU/MVS);

"libero" - Elīna Zvaigzne, Kristīne Kramēna (abas - RVS/LU).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi