Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Volejbola federācijas prezidenta amatā atkārtoti ievēlēts Buks

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedru kopsapulcē piektdien uz četriem gadiem par prezidentu pārvēlēts Jānis Buks.

LVF kopsapulcē 29.janvāri kopā ar citu jautājumu skatīšanu tika vēlēts arī LVF prezidents un valde. Līdz kandidātu iesniegšanas termiņa beigām prezidenta amatam izvirzīja vienu kandidātu - patreizējais prezidents Buks.

Kopsapulcē sākotnēji tika apstiprināta darba kārtība, pēcāk prezidents Buks atskaitījās par līdz šim paveikto, bet neilgi pirms LVF prezidenta vēlēšanām biedri lēma neatņemt balsstiesības tiem kolēģiem, kuri līdz piektdienai nav nokārtojuši savas parādsaistības ar federāciju. Vēl pirms prezidenta vēlēšanām Buks biedrus arī iepazīstināja ar statūtu jauno redakciju, kurā lielākais uzsvars likts uz LVF struktūras maiņu.

Buks biedriem jaunajā statūtu redakcijā piedāvā jaunu pārvaldības modeli, kurā tiktu izveidota uzraudzības padome. Tās funkcija būtu stiprināt LVF valdi, kā arī pārstāvēt biedrus starp kopsapulcēm. Tāpat jaunie statūti paredzētu trīspakāpju pārvaldi, nevis vienas pakāpes, kā tas bijis līdz šim. Buks arī uzsvēra, ka šāds solis ļautu LVF piesaistīt vairāk līdzekļu budžetā.

Par jauno statūtu redakcijas apstiprināšanu balsoja 39 biedri, divi bija pret, bet vēl pieci atturējās.

Nākamais jautājums dienaskārtībā bija prezidenta vēlēšanas. Par Buku savu balsi atdeva 44 biedri, viens balsoja pret, bet trīs atturējās.

"Vēlos pateikties visiem par izrādīto uzticību. Darīšu visu, lai nepieviltu jūs un lai volejbols biežāk sagādātu prieka brīžus, kādus esam piedzīvojuši Jūrmalā un arī Kiprā, kad Latvijas izlase lepnu padarīja visu nāciju," pēc pārvēlēšanas amatā teica Buks.

"Pārdomājot šos divus gadus, pirmās sajūtas, kas man nāk prātā, ir emocijas par laiku prezidenta amatā. Viens no atslēgas vārdiem, ar ko es asociēju volejbola saimi, ir aizrautība, ar kādu volejbola cilvēki ir "iekšā" savā darbā. Par to man patiess prieks," prezidents vērtēja iepriekšējos divus gadus. "Mans negatīvais atklājums ir tāds, ka volejbola sabiedrība ir nedaudz greizsirdīga, kas nav viennozīmīgi slikti, jo tas dzen uz priekšu, bet gribētos, lai mums ir vienoti kritēriji kopīgu stratēģisku mērķu sasniegšanā. Gadiem ejot, esmu pārliecinājies, ka volejbols ir mana sirdslieta, bet galvenais mērķis ir sakārtot šo sistēmu, lai volejbols atkal ir vadošais sporta veids Latvijā".

Līdz ar Buka pārvēlēšanu amatā un jauno statūtu apstiprināšanu prezidents ievēlēšanai LVF Padomē un darbam tajā savā vadībā nosauca sešus kandidātus. Tie bija uzņēmēji - Ralfs Kļaviņš, Armands Kovaldins un Andris Blaka, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un finanšu eksperts Toms Reiziņš.

Par augstākminēto personu ievēlēšanu LVF Padomē balsoja 35 biedri, trīs bija pret, bet vēl astoņi atturējās.

Valdes sastāvā strādās astoņi cilvēki - LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete, LVF iepriekšējās valdes locekļi - Kaspars Timermanis, Jānis Valerts un Linda Mežgaile, Rīgas Volejbola skolas direktors un Latvijas sieviešu volejbola izlases menedžeris Kristaps Čerņavskis, trenere un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas lektore Aleksandra Misirova, LVF Pludmales komisijas vadītājs Armands Namiķis un Entuziastu volejbola līgas rīkotājdirektors Jānis Stukuls.

"Valdes komandu Jānis Buks uzticēja uzrunāt man, jo lielu daļu no iepriekšējās Valdes bija uzrunājis Padomē" par jauno sastāvu saka Aizporiete. "Jaunie uzrunātie Valdes locekļi ir "līdz kaulam" volejbolā un līdz šim ir pierādījuši, ka prot nošķirt savus personiskos mērķus no kopējā volejbola vajadzībām. Tāpēc man ir pārliecība, ka visi kopā lemsim par labāko iespējamo variantu volejbolam. Kaut arī pārstāvam dažādas volejbola jomas, negribu nodalīt katra pienākumus, bet par visiem jautājumiem spriest kopā".

Lai biedru kopsapulce būtu lemttiesīga, tajā piektdien piedalīties bija nepieciešams 35 biedriem. Piektdien kopsapulcē lielākajā daļā balsojumu piedalījās vismaz 45 biedri.

Prezidenta amata kandidātu pieteikšanas termiņa beigas bija 29.decembris. Septiņi LVF biedri izvirzīja šim amatam līdzšinējo prezidentu. Saskaņā ar LVF statūtiem ir nepieciešami pieci LVF biedri, lai izvirzītu savu prezidenta kandidātu.

Iepriekšējā reizē LVF prezidents un valde tika vēlēti ārkārtas kopsapulcē 2019.gada 18.janvārī, kad par atkāpšanos bija paziņojis Atis Sausnītis, kurš prezidenta amatā ar pārtraukumiem pavadīja nepilnus trīs termiņus.

Buks tika ievēlēts uz diviem gadiem, jo tās bija ārkārtas vēlēšanas, bet janvārī prezidents tiks vēlēts uz četriem gadiem

Buks iepriekš strādāja bankas Luminor Latvija valdē un bija korporatīvo klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

teksts papildināts sākot ar 8.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi