Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gogols: Mums būs savas priekšrocības Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņās

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Mihals Gogols uzskata, ka komandai būs savas priekšrocības Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņās pret somiem un austriešiem, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas vīriešu izlase, kas Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rangā ir 26.vietā, B grupā cīnīsies ar Somiju (12.) un Austriju (30.).

"Domāju, ka mūsu grupā ir ļoti labas komandas, būs liela savstarpējā cīņa. Somija varētu būt grupas favorīte, skatoties pēc ranga, spēlētājiem, kvalitātes un pieredzes. Somija pēdējos gados ir piedalījusies lielākajos Eiropas turnīros. Mums arī jābūt gataviem spēlēt pret daudzajiem somu faniem, kuri labprāt apmeklē augsta ranga sacensības. Somija "uz papīra" ir spēcīgākā, tomēr šeit katram būs iespēja," situāciju vērtē Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Gogols (Polija).

"Daudz nezinu par Austrijas komandu pēdējos gados, bet pazīstu daudzus tās volejbolistus. Diagonāles spēlētājs Aleksandrs Bergers pagājušajā sezonā spēlēja Polijā. Austrijai ir labas izredzes un ļoti labi volejbolisti no lieliem Eiropas klubiem. Manuprāt, šī ir viena no spēcīgākajām grupām kvalifikācijas sacensībās. Mums nebūs daudz spēļu - katrs sets un katrs punkts skaitīsies. Domāju, ka mūsu izaicinājums ir visās spēles noturēt vienādā līmenī, kas arī dos vajadzīgo rezultātu."

Katrai izlasei būs pa divām spēlēm mājās un viesos.

Vīriešu izlašu kvalifikācijā no 3. līdz 21.augustam sacentīsies 26 izlases, kas atbilstoši rangam izvietotas septiņās grupās. Trīs izlases iekļautas divās grupās, bet citās grupās ir pa četrām komandām.

"Kādas mums varētu būt priekšrocības pret Somiju un Austriju, lai tiktu EČ finālturnīrā? Mēs esam komanda, kas vēl meklē savu identitāti un kam tā jāatrod šajā sezonā. Bet mēs esam jauna un ļoti izsalkusi komanda - mums jāpierāda, ka tieši tā arī ir mūsu priekšrocība,"  norāda Gogola. "Somijai varbūt ir ļoti ierasts braukt uz visiem Eiropas un pasaules lielākajiem turnīriem. Bet mums tā ir lieliska iespēja par to cīnīties un tam ziedot savus spēkus, tāpēc domāju, ka mums vajag izmantot to enerģiju un lielo vēlēšanos spēlēt, lai spēlētu ļoti labi un tiktu finālā."

"Ja mēs runājam konkrēti par volejbola elementiem, tad domāju, ka tieši pret šīm divām komandām mūsu serves var būt liela priekšrocība, tāpat arī noteikti bloks - šos divus elementus mums noteikti vajag izmantot. Somijai un Austrijai ir ļoti labi uzbrucēji. Un ļoti ceru, ka serves un bloku arī spēsim ļoti labi izmantot," piebilst Latvijas izlases galvenais treneris.

"Mums jāatceras, ka šajās sacensībās katra bumba, katrs punkts un katrs sets skaitīsies. Šajā grupā ir vienlīdz spēcīgas komandas. Mums jādara viss, kas ir mūsu spēkos, lai cīnītos katrā spēlē un katrā setā," norāda poļu speciālists. "Mēs esam trīs komandu grupā, tāpēc visa enerģija mums būs jāizliek tikai četrās spēlēs. Tāpēc arī liela nozīme būs sagatavošanās periodam un pārbaudes spēlēm. Redzu, ka katrai komandai ir iespēja uzvarēt šajā grupā."

Lai iekļūtu Eiropas čempionāta finālturnīrā, jāuzvar kvalifikācijas grupā vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Nosakot labākos otro pozīciju ieguvējus, neņems vērā spēles pret grupās ar četrām komandām pēdējo vietu ieguvušo izlasi.

2023.gada Eiropas čempionātu finālturnīram ar 24 komandu līdzdalību jau kvalificējušās četras vēl nepubliskotās rīkotājvalstis un pagājušā gada meistarsacīkšu astoņas labākās izlases. Kvalifikācijas mačos tiks izcīnītas vēl 12 ceļazīmes.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ CEV rīkotajās sacensībās nav ļauts piedalīties Krievijai un Baltkrievijai.

2023. gada Eiropas čempionāta 24 komandu finālturnīram jau kvalificējušās vēl nepubliskotās rīkotājvalstis (4) un pagājušā gada meistarsacīkšu labākās izlases (8). Kvalifikācijas mačos tiks noteiktas pēdējās 12 ceļazīmes.

Ukrainā notiekošā kara dēļ CEV rīkotajās sacensībās nav ļauts piedalīties Krievijai un Baltkrievijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi