Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baltijas līga volejbolā turpināsies arī ārkārtas situācijā; klubi steidz sakārtot līgumus ar spēlētājiem

Credit24 meistarlīgā volejbolā četri Latvijas klubi turpinās spēlēt arī ārkārtas situācijas laikā, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pēc triju valstu pārstāvju sapulces pirmdien nolemts, ka meistarlīgas turnīrs notiks arī ārkārtējās situācijas laikā.

Visgrūtākajā situācijā nonākuši Latvijas klubi, kuriem ar Ministru kabineta (MK) 6.novembra rīkojumu Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" noteikti vislielākie ierobežojumi, salīdzinot ar volejbola klubiem Igaunijā un Lietuvā.

Latvijas klubi dažādā mērā spēj izpildīt visas MK prasības, tāpēc katrs no tiem turpinās dalību sacensībās ar saviem nosacījumiem. Spēļu kalendārs tiks pārveidots, vadoties no klubu iespējām.

Gatavību spēlēt Latvijā pauduši visi četri klubi, taču spēlētāju sastāvu izvēli ierobežo komandā esošie skolēni, strādājošie un studējošie komandu dalībnieki. Ne visiem klubu spēlētājiem ir profesionālu spēlētāju līgumi.

Ir klubi, kuri ir gatavi aizvadīt cīņas arī Igaunijā un Lietuvā, bet ir arī komandas, kuras atbilst MK prasībām spēlēm Latvijā, bet nav gatavas ierobežojumiem, kas spēlētājus, trenerus un personālu sagaida, atgriežoties Latvijā.

Jēkabpils "Lūši" ir gatavi doties arī uz mačiem ārvalstīs un pēc tam iziet desmit dienu pašizolāciju. Šobrīd tiek aktualizēti spēlētāju līgumi.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandas spēlētājiem ir profesionālo sportistu līgumi, un šobrīd klubs izvērtē, cik volejbolisti var doties izbraukumā uz Igauniju vai Lietuvu. Jūrmalas un Jēkabpils klubi līdz 6.decembrim noteikti plāno aizvadīt mačus Latvijā.

"Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" komandā spēlētājiem ir līgumi, kas ļauj spēlēt Latvijā, kā arī teorētiski - kaimiņvalstīs, taču ar sešiem spēlētājiem doties izbraukumā var būt smags pārbaudījums.

"Biolars"/"Jelgava" komanda, kurā lielai daļai spēlētāju pamatdarbs ir citur, līdz decembra sākumam doties izbraukumos un iziet pašizolācijā noteikto laiku nevarēs. Spēlētāju līgumu jautājums šobrīd tiek kārtots, lai jau šajā nedēļas nogalē savā laukumā jelgavnieki pilnā sastāvā atbilstoši MK rīkojumam varētu uzņemt līgas līdervienību "Saaremaa".

Klubi tic, ka Covid-19 epidēmiju izdosies pārvarēt un sezonu pabeigt ar spēcīgāko komandu noskaidrošanu.

Līgas vadībā ar 26 punktiem deviņās cīņās ir "Saaremaa", kurai seko Jēkabpils "Lūši" ar 13 punktiem sešos mačos. Ar 12 punktiem sešās spēlēs ceturto vietu ieņem trīs latviešu volejbolistu pārstāvētā "Parnu", bet par četriem punktiem mazāk ir "RTU Robežsardze"/"Jūrmala". "Biolars"/"Jelgava" ar četriem punktiem septiņos dueļos ieņem astoto pozīciju. "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" trīs cīņās palikusi bez punktiem un ir pēdējā starp desmit vienībām.

Gandrīz līdz pašām oktobra beigām Covid-19 pandēmijas apstākļos Latvijas klubi "Credit24" meistarlīgā tikās vien savā starpā.

Vīriešu konkurencē šogad "Credit24" Meistarlīgā piedalās desmit komandas - piecas no Igaunijas (Tartu "Bigbank", "Parnu", "Saaremaa", Tallinas "Selver" un "TalTech"), četras no Latvijas ("Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", Jēkabpils "Lūši" un "Biolars"/"Jelgava"), un dalībnieku vidū atkal ir Lietuvas pārstāvji - Klaipēdas "Amber Volley".

Šī gada marta beigās turnīra rīkotāji Covid-19 izplatības dēļ pieņēma lēmumu neizspēlēt "Final four" turnīru, kā rezultātā čempioni netika kronēti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi