Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RTU Robežsardze/Jūrmala pirmo reizi gūst panākumu Superkausā; dāmām triumfē jelgavnieces

RTU Robežsardze/Jūrmala volejbolisti sestdien Jūrmalā pirmo reizi uzvarēja Optibet Superkausa izcīņā, gūstot panākumu trīs setu cīņā. Tikmēr dāmām triumfēja jelgavnieces.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar rezultātu 3-0 (26:24, 25:22 28:26) pārspēja Jēkabpils "Lūšus".

Uzvarētāju rindās 17 punktus sakrāja Matīss Gabduļins, kamēr vēl desmit pievienoja Jēkabs Dzenis, kurš divus no tiem guva blokā. Vēl deviņus punktus guva Patriks Pinka.

Jēkabpils vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Armands Āboliņš, bet Zigurds Adamovičs guva astoņus punktus, un, četras reizes izceļoties blokā, piecus punktus sakrāja Leo Catlakšs.

"Puikas ir malači, izcīnījās līdz galam. Tā bija sezonas pirmā spēle, un, kamēr viens otru "uztausta", paiet laiks. Svarīga uzvara. Tas ir visvieglākais tituls - viena spēle, un uzvara rokā. Tāpēc nepārvērtēju šīs uzvaras nozīmīgumu, taču ir ļoti patīkami. Iepriekš mums tas neizdevās, kaut gan bijām tuvu tam," pēc spēles sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju teica uzvarētāju treneris Raimonds Vilde.

"Jauni puiši, ir saspēles problēmiņas, bet tā ir pirmā spēle. Sezona priekšā ir gara, un centīsimies no spēles uz spēli sniegumu uzlabot. Šodien mēs, ja neskaita pirmo setu, diezgan labi servējām, un jāuzteic arī aizsardzība," piebilda treneris.

"Nereāli labas, fantastiskas sajūtas. Beidzot izdarījām to, ko treneris pirms spēles lika darīt, disciplinēti ievērojām visus izvirzītos uzdevumus un mērķus. Tas ir tas, ko mums visu laiku vajadzēja," bilda "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komandas kapteinis Gatis Slavēns.

"Es teiktu, ka mikroklimats laukumā bija panākumu atslēga. Neviens spēlētājs nestaigāja ar tā saucamo zombija seju. Visi vienoti gāja uz mērķi. Ja kaut kas nesanāk, aizmirstam, ejam uz nākamo epizodi, nepārdzīvojam par kļūdām. Puišiem pirms spēles ģērbtuvē teicu: "Es negribu redzēt nevienu apvainojušos seju", un es arī neredzēju. Puikas izdarīja visu, par ko mēs iepriekš runājām," apmierināts ar komandas sniegumu un izcīnīto kausu bija komandas kapteinis.

"Es teiktu, ka uzvaras atslēga bija neatlaidība, bet, ja skatāmies tehniskos elementus, mums bija vairāk aizsardzībā nospēlētu bumbu," piebilda Slavēns.

"Lūši" ir 2021./2022.gada sezonas Latvijas čempioni un Latvijas kausa ieguvēji, kamēr "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" triumfēja Latvijas kausā 2019.gadā.

Jau ziņots, ka starp sieviešu komandā "Optibet" Superkausa izcīņā panākumu guva "Jelgava", kas ar 3-1 (25:22, 25:22, 14:25, 25:22) uzvarēja "Rīgas Volejbola skola"/"LU" (RVS/LU) komandu.

Uzvarētājām pa 14 punktiem guva Liene Šimkuse un Monta Urbāne, bet 11 punktus pievienoja Jeļizaveta Morozova. Urbāne četrreiz izcēlās blokā, kamēr Šimkuse trīs punktus guva ar "eisiem".

Pretinieču rindās 20 punktus guva Kristīne Kramēna, ar 17 punktiem piebalsoja Megija Dambrehte, bet 13 punkti bija Adelīnai Gerlīņai.

"Izdarījām savu darbu, un tas deva rezultātu. Komanda ir ļoti jauna, jo meitenes vasarā ir sanākušas kopā no vairākiem klubiem. Līdz ar to neesam labi saspēlējušies. Vismaz tā šķita pirms šīs spēles. Tomēr spējām noturēt aizsardzību," pēc uzvaras sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju teica "Jelgavas" kapteine Liene Šimkuse.

"Izturība nebija tā labākā, jo kopā trenējamies salīdzinoši īsu laiku, apmēram trīs nedēļas. Tāpēc nedaudz "pieplīsām", bet personīgi man ir prieks, ka meitenes spēja savākties. Treneris veica prātīgas maiņas, kas mums palīdzēja saņemties. Mums noteikti jāpiestrādā pie saspēles ar cēlāju, jo tas ir svarīgi, lai veidotu labus uzbrukumus. Tā ir sagadījies, ka ar jauno cēlāju visas spēlējam pirmo reizi, tāpēc pie tā īpaši jāpiestrādā," piebilda otrā tempa uzbrucēja.

"Spēle bija jautra un interesanta, ar daudziem labiem momentiem. Mazliet atslābinājāmies trešajā setā, bloks "pazuda", un pretinieces labāk uzservēja, bet ceturtajā setā dāmas parādīja raksturu, bija laba aizsardzība. Esmu ļoti priecīgs par iznākumu," apmierināts ar jaunajā klubā izcīnīto trofeju bija arī komandas treneris Edmunds Pūliņš.

"Manuprāt, sastāvs ir ļoti labs. Tagad mums ir saprašana par pretiniecēm un viņu jauno treneri Danieli Kaprioti, un rīdzinieces sajuta, ko sagaidīt no mums. Uz priekšu būs arvien labāk," stāsta Pūliņš.

"Pretinieces trešajā setā labāk servēja, ļoti labi spēlēja aizsardzībā, garās epizodes uzvarēja, mums bija neliels "lūziens". Savukārt viņām vairāk jādraudzējas ar "pirmajiem tempiem". Tur saskatu daudz nepilnību. Mēs pierādījām pretējo," komentēja treneris.

Ideja par Superkausa rīkošanu 2020./2021.gada sezonā radās Jūrmalas un Jēkabpils vīriešu klubiem Covid-19 ierobežojumu ietekmē.

Līdz šim Superkausa izcīņa norisinājusies divas reizes. Vīriešu komandām abas reizes par kausa ieguvējiem kļuva Jēkabpils "Lūši". Savukārt sieviešu konkurencē pirmajā reizē uzvarēja RVS/LU volejbolistes, bet otrajā - "Jelgava".

Nedēļu pēc "Optibet" Superkausa izcīņas plānotas Latvijas komandu pirmās cīņas Baltijas līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi