Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidenta amatu kandidē tikai līdzšinējais vadītājs Lagzdiņš

Uz Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenta amatu šomēnes gaidāmajās vēlēšanās kandidē tikai līdzšinējais organizācijas vadītājs Arnis Lagzdiņš, informē LVS.

Otrdien noslēdzās LVS juridisko biedru pieteikumu iesniegšanas termiņš uz vēlētajiem amatiem. LVS biedri ievēlēšanai par prezidentu, viceprezidentiem, valdes locekļiem un revīzijas komisijas locekļiem izvirzījuši 15 kandidatūras.

21.aprīlī gaidāmajās vēlēšanās uz prezidenta amatu pretendēs tikai Lagzdiņš, bet uz viceprezidentu amatiem - Ludmila Beļikova un Andris Smočs.

LVS valdes locekļu kandidāti būs Baiba Bļodniece, Emīls Jakrins, Laine Kreicere, Edvīns Krūms, Māris Liguts, Sandijs Pinkulis, Andris Vilcmeiers un Ieva Zunda, bet darbā revīzijas komitejā kandidēs Līga Dzene, Oskars Garkājs, Anna Titova un Guntis Zālītis.

LVS valde sastāv no 11 valdes locekļiem - valdes priekšsēdētāja, diviem valdes priekšsēdētāja vietniekiem un astoņiem valdes locekļiem. Savukārt revīzijas komisijā tiek ievēlēti trīs locekļi. 

LVS statūti nosaka, ka, ja par valdes priekšsēdētaju ievēlēts vīrietis, tad vismaz vienam no LVS valdes priekšsēdētāja vietniekiem jābūt sievietei.

Lagzdiņš LVS prezidenta amatā atgriezās aizpērn. Viņš LVS vadīja jau laikā no 1993. līdz 2001.gadam, bet pēc viņa prezidenta pienākumus pārņēma Ģirts Valdis Kristovskis. Savukārt no 2005. līdz 2017.gadam organizāciju vadīja Guntis Zālītis, bet pēc tam stafeti pārņēma bijusī tāllēcēja Ineta Radeviča.

Tiesa, karjeru beigušajai tāllēcējai pēc atkārtotām pārbaudēm tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā, kā dēļ viņa 2018.gada novembrī atkāpās no amata.

Lagzdiņš kopš 2001.gada bijis LVS Goda prezidents, tāpat savas sporta administrācijas karjerā viņā darbojies Latvijas Olimpiskajā komitejā un Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi