Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

SS Arkādija divi valsts rekordi stafetēs un visvairāk zelta medaļu LČ U18 jauniešiem vieglatlētikā

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmieras Jāņa Daliņa stadionā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā jauniešiem (U18) Rīgas Sporta skolas “Arkādija” jaunās vieglatlētes uzstādījušas divus jaunus Latvijas rekordus - mazajā zviedru stafetē un 4x100m stafetē jaunietēm, un arkādieši ar astoņām zelta medaļām, no kurām puse Vanadziņu ģimenes kontā, bija visvairāk uzvaras izcīnījušie jauniešu konkurencē, informē SS “Arkādija” pārstāvis Ivars Bācis.

SS “Arkādija” jaunie vieglatlēti ar astoņām uzvarām uz pusi vairāk nopelnīja zelta medaļu nekā tuvākie konkurenti, jo ar četrām pirmajām vietām sekoja Limbaži, bet par trim augstākiem panākumiem Kuldīgai un Ogrei. Vairāk nekā vienu uzvaru ieguva arī Cēsis, “Spars”, Valmiera, Bauska, Augšdaugava, Jēkabpils, Aizkraukle, Ādaži.

Mazajā zviedru stafetē (100m+200m+300m+400m) SS "Arkādija" pirmā komanda, kurā startēja Kate Mozga, Jeļizaveta Marija Vinogradova, Viktorija Helēna Mozga, un Gabriela Džeina Melne, ne tikai svinēja pārliecinošu uzvaru, tuvākās konkurentes apsteidzot vairāk nekā par pusotru sekundi, bet arī uzstādīja jaunu Latvijas rekordu jaunietēm – 2:17,95. Trīs no viņām – Melne, Kate Mozga un Vinogradova kļuva par divkārtējām rekordistēm, jo kopā ar Vendiju Mauriņu uzstādīja jaunu valsts rekordu klasiskajā 4x100m stafetē, kur ar rezultātu 47,72 sekundes vēl pārliecinošāk uzvarēja nekā zviedru stafetē, jo otro vietu apsteidza par trim sekundēm.

Jura Beļinska trenētie arkādieši Rūdolfs un Sibilla Vanadziņi uzvarēja gan 800m, gan 1500m. Rūdolfs ar personīgo rekordu 800m (1:57,03) uzvarēja pārliecinoši, bet 1500m viņam sīvu konkurenci sastādīja slēpotājs, biatlonists un skrējējs no Alūksnes Jānis Žagars, kurš piekāpās trīs sekundes desmitdaļas. Maijā jūdzē bronzu ieguvušajai jaunākajai māsai Sibillai atkal otrādāk – sīvākā konkurencē uzvara 800m, bet dominējošs skrējiens 1500m, kur SS “Arkādija” aizņēma visu goda pjedestālu, jo otrā un trešā bija Laura Ruģele un Emīlija Vahere-Abražune.

Lodes grūšanā dominēja Anetes Vittes un Indras Eversones audzēkne Elīna Ustupa. “Arkādija” pārstāve ne tikai pirmo reizi karjerā pārsniedza 14m robežu, bet bija pavisam tuvu 15m -14,95m, sasniedzot sezonas labāko rezultātu savā vecumā Latvijā. Savukārt šķēpa mešanā Elīzai Klaumanei uzvara nāca līdzvērtīgā cīņā ar ogrēnieti Justīni Vanagu, kuras abas pārsniedza 40m robežu. Eversones un Vittes audzēknei nedaudz virs 43m (43,02m), bet Vanagai 42,71m. 

Ja meitenēm abās stafetēs uzvarēja arkādietes, tad puišiem to paveica limbažnieki. 4x100m spraigā cīņā ar ogrēniešiem nepārspēti palika Rūdolfs Suhanovs, Toms Jansons, Niks Kalvāns, Agris Rūdolfs Rencis, bet mazajā zviedru stafetē Suhanovs, Kalvāns un Jansons kopā ar Gustavu Ailtu vēlreiz ļoti līdzīgā cīņā par dažām sekundes desmitdaļām apsteidza “Arkādiju” (Kristers Pujāts, Ringolds Bērziņš, Sergejs Laskins, Renārs Bents).

Zviedru stafetē nestartējušais Rencis otru zeltu nopelnīja 100m sprintā, kur Ginta Teko audzēknis konkurentiem neatstāja nekādas cerības, bet 200m viņam nācās samierināties ar otro vietu un atzīt sportiskās Lambu ģimenes atvases Emīla pārākumu. Ceturto zeltu limbažniekiem sarūpēja Toms Jansons. Otrs Teko audzēknis uzvaru “izrāva” pēdējā mēģinājumā, aizlecot 6,84m un par 3cm apsteidzot tukumnieku Robertu Turķi.

Jāizceļ arī Augšdaugavas novada sporta skolas pārstāves Ksenijas Kozlovas uzvara un rezultāts 400m/b. Hadakovu audzēkne ar 1:02,42 kļuva arī par sezonas līderi pieaugušo ieskaitē.  

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi