Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas maratonā šogad cer sagaidīt ap 30 000 dalībnieku

Rimi Rīgas maratonā šogad varētu pulcēties ap 30 000 dalībnieku no vismaz 70 pasaules valstīm, cer sacensību organizētāji.

Kā preses konferencē stāstīja pasākuma organizētāji, Rīgas maratonā 6.maijā un 7.maijā organizatori pēc pandēmijas uz starta līnijas cer sastapt rekordlielu dalībnieku skaitu. Tiek lēsts, ka maratona nedēļas nogalē no ārvalstīm Rīgā ieradīsies vismaz 6 000 viesu.

Organizatoru prognozes liecina, ka vislielāko dalībnieku izaugsmi piedzīvos jūdzes distance, kas 6.maijā varētu pulcēt teju 3000 dalībnieku. Olimpiskajā bērnu dienā, kas 6.maijā norisināsies pie Brīvības pieminekļa, organizatori fiksējuši dalībnieku limitu - 8000 dalībnieku.

7.maijā viskuplāk pārstāvētas būs 10 un 5 kilometru distances, katrā gaidot attiecīgi 5000 un 8000 skrējēju, savukārt garākajās - pusmaratona un maratona - distancēs tiek gaidīts attiecīgi ap 4000 un 1500 dalībniekiem.

Savukārt "Rimi" komandu kausā sacentīsies ap 500 Latvijas uzņēmumu komandu. Komandas sacentīsies trīs kategorijās - no 15 līdz 29 dalībniekiem, no 30 līdz 49 dalībniekiem un virs 50 dalībniekiem. Komandu konkurencē uzvarētāji tiks noteikti pēc dalībnieku individuālajiem rezultātiem vecuma grupās.

Visu distanču finišētāji saņems grafiķa Pauļa Liepas dizainētās medaļas. "Sviedru pile kā medaļas centrālais tēls ir veltījums skrējēju neatlaidībai, izturībai un trasē izlietajiem sviedriem," skaidroja medaļas dizaina autors.

Svinot tautas sporta atveseļošanos no pandēmijas, organizatori aicina dalībniekus uz startu pasākumā ierasties asprātīgos, košos, radošos un neierastos svētku tērpos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi