Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pārstāvniecība sarukusi

Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās Latvijai būs tikai divi dalībnieki.

Pirmais sezonas starts būs Eiropas čempionātā (EČ) telpās. Vidējo distanču skrējēja Līga Velvere bija viena no Latvijas cerībām iepriekšējā EČ telpās 2019. gadā, un arī šoreiz viņa var mērķēt vismaz uz pusfinālu, tiesa, Līgas izredzes krietni mazina palikšana bez sacensību prakses. EČ telpās no 4. līdz 7. martam Polijas pilsētā Toruņā vēl pārstāvēs tikai 400 metru skrējējs Iļja Petrušenko.

"Gatavošanās ir bijusi citāda, ņemot vērā manu dienestu armijā, pandēmijas ierobežojumus un nestartēšanu sacensības," pirms došanās uz Toruņu īsā komentārā Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) mājaslapā norāda Velvere. "Treniņu pamata plāns tiek balstīts olimpisko spēļu virzienā. Savukārt šim čempionātam mērķtiecīgi gatavojos pēdējos divus mēnešus. Startēt Eiropas čempionātā, pirms tam nestartējot nekur, būs izaicinājums. Šogad līmenis Eiropā 800 metru distancē ir kā nekad. Top 10 vidējais rezultāts ir par sekundi ātrāks nekā iepriekšējā sezonā. Konkurence ir milzīga, bet es tiecos uz finālu."

2019. gadā uz EČ Glāzgovā Līga devās ar mērķi izcīnīt medaļu. Viņai bija sezonas sestais rezultāts Eiropā. Diemžēl jau priekšskrējiena pirmajos soļos Līga guva kājas traumu. Par spīti tam, Velvere trešajā priekšskrējienā bija vadībā no sākuma līdz finišam un uzvarēja ar laiku 2:05,37 minūtes. Pusfinālā Līga uz starta jau stājās pēc pretsāpju injekcijas saņemšanas un vārīgā vieta bija arī noteipota. Cīņā par iekļūšanu finālā Līgu finiša taisnē apsteidza ukrainiete Olha Ļahova. Summā Velverei 10. vieta. Kopumā Līgai šis būs trešais EČ telpās. 2017. gadā Belgradā Līga priekšskrējienā uzrādīja 12. rezultātu (2:06,03), bet pusfinālā tika diskvalificēta par iekšējās līnijas pārkāpšanu. 2020. gada Eiropas sezonas labāko sarakstā telpās Līga ar rezultātu 2:02,52 ieņēma 11. vietu. Sportistes personīgais rekords telpās ir 2:01,10 un sasniegts 2019. gada februārī sacensībās Francijā.

Liepājniekam Iļjam Petrušenko šī būs debija Eiropas čempionātā telpās. Lai gan sportistam līdz sacensību normatīvam – 47,60 telpās un 46,00 stadionā – nedaudz pietrūka, EČ tehniskā delegātu komisija, izvērtējot pieteikto dalībnieku skaitu, iededza zaļo gaismu Petrušenko ceļā uz Toruņu. Saprotams, ka Iļja par šādu lēmumu ir ļoti priecīgs, jo gatavošanās sacensību sezonai notikusi jau kopš oktobra. "Nedaudz motivācija pazuda pagājušajā nedēļā pēc ne pārāk veiksmīgā starta Lietuvas čempionātā, kur sarežģītā virāžu konstrukcija neļāva uzrādīt vēlamo rezultātu. Bet kopumā esmu ļoti priecīgs. Līdz šim ar treneri mums ir bijušas ļoti labas iespējas sagatavoties Liepājas manēžā."

2019. gada EČ telpās startēja desmit Latvijas vieglatlēti. Laura Ikauniece pieccīņā izcīnīja 5. vietu ar jaunu Latvijas rekordu 4701 punkts. Patlaban Ikauniece atgūstas pēc ceļgala operācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi