Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzei un Palameikai 7. un 9. vieta Eiropas čempionāta finālā

Latvijas šķēpmetējas Līna Mūze un Madara Palameika sestdien Minhenē Eiropas vieglatlētikas čempionātā pamatsacensībās ierindojās attiecīgi septītajā un devītajā vietā.

Palameika sāka ar 56,55 metrus tālu metienu, bet Mūze šķēpu meta 54,33 metru tālumā, kas pēc pirmās metienu sērijas nodrošināja vietu labāko astotniekā. Labāko rezultātu sasniedza sezonas līdere grieķiete Elina Cengko - 60,82 metri.

Otrajā metienu sērijā Palameika rezultātu neuzlaboja, bet Mūze pakāpās uz augšu ar 58,11 metriem.

Ar 65,81 metru vadību nostiprināja Cengko, bet 60 metru robežu pārvarēja arī ungāriete Reka Silagi (60,57 m) un čehiete Barbora Špotākova, bet lietuviete Liveta Jasjūnaite ar 58,73 metriem pakāpās uz ceturto vietu.

Palameikai trešais mēģinājums nebija sekmīgs, kas neļāva iekļūt labāko astotniekā un turpināt sacensības, ieņemot devīto vietu.

Arī Mūze rezultātu neuzlaboja (56,83 m), taču ar septīto labāko rezultātu viņa iekļuva finālā.

Uz ceturto vietu tikmēr ar 59,64 metriem pakāpās serbiete Adriana Vilagoša.

Lai iekļūtu finālā, ceturtdien bija jāizpilda kvalifikācijas norma, kas ir 61 metrs, vai arī jāiekļūst labāko 12 šķēpmetēju skaitā. Palameika kvalifikācijā ar savu sezonas tālāko metienu (60,56) uzrādīja ceturto rezultātu, bet Mūze - desmito (57,69).

Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza Liveta Jasjūnaite no Lietuvas - 61,85 metri.

Fināla sasniegšanai pietika ar 57,40 metru tālu metienu un kā pēdējā ar rezultātu sestdienas mačiem kvalificējās ungāriete Rēka Silāģi.

Pirms mēneša Mūze ar 61,26 metru tālu raidījumu izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā un sasniedza labāko rezultātu no Eiropas šķēpmetējām, kamēr Palameika ar 58,61 metru tālu metienu palika 13.pozīcijā jeb pirmā aiz kvalifikācijas barjeras.

Mūzes sezonas labākais rezultāts ir maija vidū Vācijā sasniegtie 62,88 metri, kas šī gada Eiropas labāko šķēpmetēju sarakstā dod septīto vietu, kamēr Palameika ar ceturtdien sasniegto rezultātu ir 17.pozīcijā. Maija vidū savu sezonas labāko rezultātu sasniedza arī Anete Kociņa, kura Ineses Jaunzemes un Jāņa Lūša piemiņas sacensībās Jelgavā šķēpu raidīja 60,73 metru tālumā, kas šosezon Eiropā dod 16.vietu, taču viņa kontinenta meistarsacīkstēs nestartē.

Mūze piedalās savā piektajā Eiropas čempionātā, bet vislabāko rezultātu smilteniete sasniedza savās pirmajās meistarsacīkstēs pirms desmit gadiem, kad ar 55,60 metru tālu metienu finālā bija desmitā. 

Palaimeikai šis ir sestais čempionāts un arī iepriekšējos piecos viņa allaž sasniegusi finālu. 2014.gadā Cīrihē viņa ar 62,04 metru tālu raidījumu izcīnīja ceturto vietu.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāv Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šķēpa mešanā, Gunta Vaičule 400 metru sprintā, Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanā un Raivo Saulgriezis 20 kilometru soļošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi