Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lodes grūdējs Kovačs ar sezonas labāko rezultātu pasaulē uzvar Dimanta līgas finālā

Divkārtējais olimpiskais vicečempions lodes grūšanā amerikānis Džo Kovačs trešdien triumfēja Cīrihē notikušajās Dimanta līgas vieglatlētikā finālsacensībās.

Kovačs, sasniedzot gan sezonas labāko rezultātu pasaulē, gan labojot savu personīgo rekordu, labākajā mēģinājumā grūda lodi 23 metrus un 23 centimetrus tālu un izcīnīja pirmo vietu.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Raiens Krouzers, kurš grūda lodi 22,74 metrus tālu, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, sasniedzot 21,90 metrus, kāpa austrālietis Toms Volšs.

Sieviešu konkurencē lodes grūšanā labāko rezultātu sasniedza amerikāniete Čeisa Īlija, kurai izdevās grūst lodi 20,19 metru tālumā. 

Par vienu vietu zemāk finālsacensībās ierindojās Kanādas sportiste Sāra Mitona ar rezultātu 19,56 metri, bet labāko trijnieku noslēdza Auriola Dongmo no Portugāles, kura labākajā mēģinājumā lodi grūda 19,46 metrus tālu.

Vēl kārtslēkšanā sieviešu konkurencē ar savu labāko sezonas rezultātu uzvaru izcīnīja austrāliete Nina Kenedija, kura pārvarēja 4,81 metra augstumā novietotu latiņu.

ASV sportiste Sendi Morisa, pārlecot par pieciem centimetriem zemāk novietotu latiņu, ieņēma otro vietu, kamēr slovēniete Tina Šuteja pārvarēja 4,61 metru un izcīnīja trešo vietu.

Augstlēkšanā vīriešu konkurencē gan itālis Džanmarko Tamberi, gan amerikānis Džuvons Herisons spēja pārlēkt 2,34 metrus, taču tā kā Itālijas sportistam bija nepieciešami tikai divi mēģinājumi, lai to paveiktu, bet Herisonam tas izdevās vien trešajā piegājienā, uzvaru izcīnīja Tamberi. 

Ar trešo vietu nācās samierināties Džengo Lovetam no Kanādas, kurš pārvarēja 2,27 metrus.

5000 metrus skrējienā sieviešu konkurencē dubultuzvaru izcīnīja kenijietes Beatrise Čebeta un Margareta Čelimo Kipkemboi, finišējot attiecīgi 14 minūtēs un 31,03 sekundēs un 14 minūtēs un 31,52 sekundēs, kamēr trešā 14 minūtēs un 32,11 sekundēs distanci veica etiopiete Gudafa Cegaja.

Tikmēr vīriešu konkurencē 5000 metru skrējienā ātrākais bija Kenijas skrējējs Nikolass Kipkorirs, kurš finišu sasniedza 12 minūtēs un 59,05 sekundēs.

Otrajā vietā, zaudējot uzvarētājam 0,35 sekundes, ierindojās Domniks Lokinjomo Lobalu no Dienvidsudānas, bet trešais ātrākais bija amerikānis Grants Frišers, kurš finišēja 13 minūtēs 0,56 sekundēs.

Ceturtdien turpināsies Dimanta līgas finālsacensības, spēkus mērojot arī Latvijas šķēpmetējiem Līnai Mūzei un Patrikam Gailumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi