Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ikauniece izcīna bronzas medaļu septiņcīņas sacensībās Francijā

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece svētdien Francijā guva trešo vietu starptautiskās septiņcīņas sacensībās.

Septiņās disciplīnās Ikauniece kopumā ieguva 6518 punktus, kamēr uzvaru ar 6819 punktiem guva olimpiskā čempione Nafisata Tiama no Beļģijas. Otrā ar 6619 punktiem tikmēr bija ungāriete Ksenija Krizāna.

Svētdien sieviešu septiņcīņā tika aizvadītas noslēdzošās trīs disciplīnas. Vispirms tāllēkšanā Ikauniece ar 6,29 metrus tālu lēcienu bija ceturtā, iegūdama 940 punktus, bet šķēpmešanā viņa rīku raidīja 50,39 metru tālumā, kas bija otrais labākais rezultāts un ļāva viņai šajā disciplīnā iegūt 869 punktus. Visbeidzot 800 metru skrējienā latviete finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 13,21 sekundes, uzrādot trešo rezultātu un nopelnot 918 punktus.

Šādi rezultāti Ikauniecei ļāva saglabāt pēc pirmās dienas ieņemto trešo vietu.

Sestdien pirmajā disciplīnā, 100 metru barjerskrējienā, Ikauniece finišēja pēc 13,50 sekundēm, kas bija septītais labākais rezultāts un deva 1050 punktus. Turpinājumā augstlēkšanā Latvijas sportiste ar 1,84 metriem un 1029 punktiem ieņēma otro vietu, piekāpdamās vienīgi 2,02 metrus pārvarējušajai Tiamai.

Nākamajā disciplīnā, lodes grūšanā, pašmāju vieglatlēte ar 13,47 metriem un 759 punktiem bija astotā, kopvērtējumā no otrās vietas atkāpjoties uz trešo pozīciju. Dienas noslēgumā septiņcīņnieces skrēja 200 metru sprintu, kurā Ikauniece ar 24,28 sekundēm un 954 punktiem bija ceturtā, dienu noslēdzot trešajā vietā.

Septiņcīņas sacensībās piedalījās 13 vieglatlētes.

Jau ziņots, ka Ikauniece pirms mēneša Austrijas pilsētiņā Gecisā izcīnīja otro vietu prestižajās daudzcīņas sacensības vieglatlētikā.

Ikauniece septiņcīņā iekrāja 6476 punktus, kas viņai ir piektais labākais rezultāts karjerā. Latvijas sportiste vienlaikus izpildīja 2020.gada olimpisko spēļu un šī gada pasaules čempionāta normatīvu.

Ikauniece šosezon atgriežas septiņcīņā, jo viņa ilgu laiku atkopās pēc smagas traumas, kas tika gūta 2017.gada pasaules čempionātā. Savukārt šajā pavasarī Eiropas čempionātā telpās viņa guva piekto vietu pieccīņā, turklāt laboja pašai piederošu Latvijas rekordu.

Latvijas rekords septiņcīņā ir 6815 punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi