Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Sakne un Vāvere uzvar Patria race šķēršļu skrējiena kopvērtējumā

Sestdien, 28. septembrī, Ādažos notikušajā prestižā un patriotiskā šķēršļu skrējiena “Patria race” piektajā posmā uzvaras svinēja igaunis Olivers Grauens un Kristīne Vāvere, bet kopvērtējuma titulus izcīnīja Andis Sakne un Vāvere. Savukārt komandām posmā pirmo vietu ieguva Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) pirmā komanda, bet sezonas kopvērtējumā labākie bija O.Kalpaka 1. kursa studenti, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Ar jaunu vērienu šogad aizritēja jau pirms vairākiem gadiem sākušais “Patria race” šķēršļu skrējiens, kas pulcē dažāda līmeņa dalībniekus. “Patria race” startē gan Baltijas valstīs spēcīgākie šķēršļu skrējēji, gan arī šī aizraujošā sporta veida iesācēji un entuziasti, jo organizatori īpaši piedomā, lai “Patria race” būtu piemērots visām gaumēm, sagatavošanās līmeņiem un vecuma grupām. 

Sezona sākās aprīļa pirmajā nedēļas nogalē Kadagā, bet noslēdzās turpat Gaujai otrajā pusē Ādažos, no aprīļa līdz septembrim notiekot pieciem posmiem. Bez citās sezonās ierastajām norises vietām šogad bija divi citi ļoti interesanti posmi – jūnija sākumā Ķekavas pilsētas centrā un jūlija vidū Saulkrastos jūras krastā.

Arī pēdējā posmā tāpat kā citos bija vairāki starti. Pirmie sacensības uzsāka vīrieši pamatdistancē, kur 5km aplis ar 16 šķēršļiem kā arī ekstra šķēršli, bija jāveic divas reizes. Stundu vēlāk to pašus 10km veica arī sievietes. Pēc tam 5km un 10km distancēs sacentās komandas, kurās katrā bija trīs dalībnieki, bet kā noslēdzošie trasē iepazīšanās distancē devās iesācēji vai dalībnieki ar mazu pieredzi un 5km distances veicēji.

Vīriešiem elitē goda pjedestālu aizņēma arī Baltijas čempionāta posma trīs pirmo vietu ieguvēji. Spraigā cīņā par uzvaru ar 14 sekunžu pārsvaru pār ļoti spēcīgo lietuvieti Renaldu Bugi pirmo vietu izcīnīja Igaunijas juniors Olivers Grauens, kurš 10km distanci ar šķēršļiem veica 48:40. Arī Latvija bija trijniekā, par ko parūpējās Deniss Macevičs (50:15), kurš bija uzvarējis trešajā posmā Ķekavā.

Sievietēm arī notika spraiga cīņa par uzvaru, ko ieguva “Stirnu bukos” labu skriešanas ātrumu rādošā Kristīne Vāvere, kura veica visus šķēršļus un ap minūti bija priekšā spēcīgai igaunietei Kulli Sizaskai, kura atskrēja pirmā, bet, neveicot ekstra šķērsli, saņēma 2 minūšu sodu, un palika otrā. Trijnieku noslēdza vēl viena igauniete Egle Polla.

5km distancēs pirmās vietas nopelnīja igauniete Marija Lānesāra un Jans Trčka. Komandām 10km nepārspēti bija NAA1, kas aiz sevis atstāja divas O.Kalpaka vidusskolas komandas. Savukārt uz pusi īsākā distancē komandām uzvara tika lietuviešiem OCR “Gargzdai”, kuriem sekoja “Mad Lads” un “Benko Fitness 1”.

Sezonas kopvērtējumā absolūtajā vērtējumā līderpozīcijas nosargāja Andis Sakne, kurš bija uzvarējis Ozolniekos un Saulkrastos. Otrā vieta Aigaram Ozolkājam, kurš savā vecuma grupā bija trijniekā arī Baltijas čempionāta kopvērtējumā, bet uz trešo vietu no sestās pakāpās Viesturs Ķudis. Sievietēm triju posmu uzvarētāja Kristīne Vāvere ieguva likumsakarīgu kopvērtējuma titulu, aiz sevis atstājot divas citas latvietes – vārda māsu un bieži kopā startējušo Kristīni Rogu un Elīzu Tūteri.

Vecuma grupās kopvērtējuma uzvaras ieguva Ingus Šteins un Elena Mikoviča jauniešiem, Eduards Ostrovskis un Una Ellere 1. grupā, lietuvietis Algimantas Karalius un Elīza Tūtere  2. grupā, Andis Sakne un Marta Vaivare 3. grupā, Aigars Ozolkāja un Kristīne Vāvere 4. grupā, Gatis Čirka un Margita Lagzdiņa 5. grupā.

Komandām ļoti līdzīgā cīņā ar NAA1 pirmo vietu ieguva O,Kalpaka 1.kurss, bet trijnieku noslēdza CF Olaine.

“Paldies, ka atbraucāt un piedalījāties šodien un visas sezonas garumā. Jūsu vēlme startēt dod mums stimulu un motivāciju strādāt un censties priekš jums, jo noorganizēt šķēršļu skrējiena sacensības ir grūti, sarežģīti un laikietilpīgi,” noslēguma uzrunā teica “Patria race” galvenais organizators Jānis Avotiņš. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi