Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Čakšs nesasniedz 80 metrus un Tokijā samierinās ar 18. vietu

Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs trešdien aizvadīja ļoti neveiksmīgu olimpisko debiju, labākajā mēģinājumā rīku raidot vien 78,73 metrus tālu, kas lika samierināties ar 18. vietu.

Čakšs jau otro gadu pēc kārtas gandrīz katrās sacensībās ir vismaz 80 metrus tāls, turklāt šovasar kļuva par otro tālāko Latvijas šķēpraidi vēsturē ar jaunās konstrukcijas šķēpu, kas pirms starta lika cerēt, ka viņš ir viena no mūsu valsts cerībām uz augstu vietu. Tomēr praksē izrādījās citādāk.

Olimpiskajās kvalifikācijas sacensībās Čakšam pirmais mēģinājums netika ieskaitīts, otrajā viņš bija 78,73 metrus tāls, bet trešajā rīku raidīja 78,02 metrus. Tas deva vien desmito vietu savā grupā un bija skaidrs, ka cerību uz finālu, kurā piedalīsies 12 labākie atlēti, praktiski nav. Oficiāli tās tika dzēstas otrās grupas sacensību pašā sākumā, kad trīs sportisti bija metuši tālāk par Čakšu.

Lai automātiski iekļūtu finālā, šķēpmetējiem vajadzēja rīku raidīt vismaz 83,50 metrus tālu, kas katrā no grupām izdevās pa trim atlētiem. Viegli negāja šī brīža pasaules labākajam šķēpmetējam Johannesam Feteram, kurš pirmajos divos mēģinājumos meta tikai nedaudz tālāk par 82 metriem, bet trešajā raidījumā sasniedza 85,64 metrus, nodrošinot savu vietu starp finālistiem.

Līdz ar to no četriem Latvijas šķēpmetējiem Tokijā finālu sasniedza vienīgi valsts rekordiste dāmu ieskaitē Madara Palameika, kurai cīņa par visaugstākajām vietām gaidāma piektdien plkst. 14:50 pēc Latvijas laika. Palameika olimpisko finālu sasniegusi jau trešo reizi karjerā - 2012. gadā Londonā viņa bija astotā, bet četrus gadus vēlāk Riodežaneiro palika desmitajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi