Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Arkādieši Kudlis un Vanadziņa, kā arī alūksnietis Žagars izcīna uzvaras Baltijas čempionātā krosā

Sestdien Igaunijā notikušajā Baltijas čempionātā krosā sekmīgāk no Latvijas nostartēja trīs skrējēji – rīdzinieki no Sporta skolas “Arkādija” Kristers Kudlis un Sibilla Vanadziņa un alūksnietis Jānis Žagars, kuri izcīnīja uzvaras, kļūstot par Baltijas krosa čempioniem.

Sestdien Igaunijas Jervas apriņķa Jervakandi ciemā notika 2023. gada vieglatlētu sacensību sezonas pēdējais Baltijas čempionāts. Jau trešo rudeni pēc kārtas notiek visu triju Baltijas valstu krosa skrējēju čempionāts. 2021. gada rudenī Palangā komandu cīņā krietni pārāki bija Latvijas skrējēji (154 punkti) ar astoņām individuālajām uzvarām, tuvākos sāncenšus no Igaunijas apsteidzot par vairāk nekā 50 punktiem. Savukārt pērn Āraišos pārāki bija igauņu skrējēji, kuri nopelnīja 137 punktus, apsteidzot otro vietu ieguvušos latviešus 19 punktiem.

Arī šogad sacensības notika četrās vecuma grupās – U 16 un U 18 vecuma grupu jauniešiem, U 20 vecuma grupas junioriem, kā arī pieaugušajiem. Ja pērn savās mājās mūsu skrējēji izcīnīja trīs individuālās uzvaras, tad šogad arī Latvijas skrējējiem izdevās trīs reizes finišēt pirmajiem. Un arī šogad tika iegūta otrā vieta, piekāpjoties vēlreiz igauņiem, bet lietuvieši jau trešo reizi samierinājās ar trešo vietu.

Visveiksmīgākais starts latviešiem padevās U18 vecuma grupā puišiem, kur viss goda pjedestāls bija ar Latvijas pārstāvjiem. Vienīgais, kurš 4km noskrēja ātrāk par 12 minūtēm, bija arkādietis Kristers Kudlis. Latvijas čempionāta uzvarētājs krosā savā vecuma grupā un pieaugušajiem 5km šosejā 4km veica 11:48, apsteidzot par 23 sekundēm vicečempionu Emīlu Matiasu Reinfeldu. Trijnieku noslēdza ogrēnietis Ralfs Dzosens (12:22). Tādējādi pirmais trijnieks Baltijas čempionātā identiski atbilda populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestā posma rezultātiem pirms pusotra mēneša Raiskumā.

Meitenēm šajā vecuma grupā arī ļoti sekmīgs starts, SS “Arkādija” pārstāvēm nodrošinot dubultuzvaru. Tāpat kā pērn uzvarēja Sibilla Vanadziņa. Pasaules čempionātā jūdzē startējusī arkādiete 3km noskrēja ātrāk par desmit ar pusi minūtēm (10:27) un spraigā cīņā par sešām sekundēm apsteidza otru arkādieti Austru Ošiņu. Netālu no trijnieka bija pēdējos trijos posmos “Stirnu bukā” uzvarējusī valmieriete Marta Luīze Pētersone (10:50), kurai ceturtā vieta, bet sešinieku noslēdza arkādiete Diāna Bičkovska. .

Visjaunāko zēnu U16 grupā trešo uzvaru Latvijai atnesa sekmīgi ziemā Latvijas čempionātā slēpošanā un vasarā “Stirnu bukos” startējušais alūksnietis Jānis Žagars, kurš 2 km distanci noskrēja ātrāk par sešām minūtēm (5:59), par septiņām sekundēm apsteidzot sudrabu nopelnījušo arkādieti Hermani Valtasu. Meitenēm šo distanci visātrāk veica igauniete Naomi Tomenurmi (6:49), kura par 15 sekundēm apsteidza labāko Latvijas pārstāvi un otrās vietas ieguvēju Beāti Jansoni no Dobeles, kurai starptautiski un vietēji panākumi šogad triatlonā un sezonas noslēgumā uzvara “Stirnu bukā” dubļainajā Sabilē.

Ne tik veiksmīgs bija mūsu pieaugušo un junioru starts. Junioros vismaz bija viena medaļa, ko sarūpēja Ogres sporta centru pārstāvošais rīdzinieks Miks Jānis Caune, kurš izcīnīja sudrabu, 6 km distanci veicot 18:33 un 15 sekundes piekāpjoties uzvarētajam Mortenam Sihtam no Igaunijas. Galvenajam favorītam un Latvijas čempionātā triumfējušajam cēsniekam Robertam Glazeram nebija viņa diena, negaidīti finišējot tikai sestajā vietā.

Juniores skrēja 4 km distanci un arī šeit ātrākā bija mājiniece Mari Mai Rūsa  (14:11). Labākā no Latvijas bija ceturto vietu ieguvusī rīdziniece Alise Petrova (14:27), kura bija nepārspēta Latvijas čempionātā.

Mūsu skrējējām sieviešu konkurencē 6km distancē neizdevās pakāpties augstāk par sesto vietu. Igaunijas skrējējai Helena Bella visātrāk veica distanci (20:48) un svinēja uzvaru. Sestajā vietā finišēja pasaules čempionātā startējusī krāslaviete. Evelīna Krista Sitnika, uzvarētājai zaudējot minūti. Astotā bija Elīna Gumarova, bet devītā – Līvenhofas skrējiena jūdzes rekordiste Veronika Masjuka.

Par pēdējo jeb astoto Baltijas čempionu titulu 8km distancē sacentās vīrieši. Latvijas skrējēji ierindojās tieši tajās pat vietās kā sievietes, proti, labākajam esot Latvijas čempionam un pasaules čempionātā startējušajam daugavpilietim Ņikitam Bogdanovam, kurš šo distanci veica precīzi 25 minūtēs. Astotais finišēja Salvis Gruševs (25:40), bet devīto vietu ieņēma  Lauris Lapsa (25:54). Igaunijai piekto uzvaru nopelnīja Olavi Allase, kurš bija visātrākais – 24:00.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi