Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ar skatu Budapeštas virzienā

Vairākiem vieglatlētiem Latvijas čempionātā iespēja kvalificēties PČ.

Skatīt vaigā un darbībā šovasar starptautiskās sacensībās augstvērtīgu sniegumu parādījušos Latvijas vieglatlētus divas nedēļas nogales pēc kārtas būs iespēja Jāņa Daliņa stadionā Valmierā. Latvijas čempionātā 29. un 30. jūlijā tiks krāti arī pēdējie punkti pasaules čempionāta kvalifikācijas rangā. "Startējot savā līmenī, vairākiem sportistiem iespējas kvalificēties Budapeštai ir ļoti labas," vērtē Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. Nedēļu vēlāk turpat, Daliņos, Baltijas vadošie atlēti sacentīsies Prezidenta balvas izcīņā.

Kvalifikācijas normatīvus pasaules čempionātam iespējams izpildīt līdz 30. jūlijam, bet atlikušās kvotas šajā datumā tiks aizpildītas ar rangā augstāk esošajiem vieglatlētiem. Augstā normatīva latiņa mūsu atlētiem nav bijusi pa spēkam, taču vairāki ir labās pozīcijās rangā. Uz Budapeštu jau var posties soļotājs Arnis Rumbenieks – viņa disciplīnā svītra zem ranga tika vilkta agrāk. "Samērā droši par savu tikšanu pēc ranga var būt arī šķēpmetēji Līna Mūze, Patriks Gailums un Rolands Štrobinders, kā arī garo distanču skrējēja Agate Caune, tomēr gandrīz visi viņi plāno piedalīties arī Latvijas čempionātā. Citi treniņu un sacensību plāni ir Gailumam," laikrakstam Diena atklāja Miļkevičs. Tuvu nepieciešamajai ranga pozīcijai ir vēl trīs šķēpmetēji – Anete Kociņa, Madara Palameika un Gatis Čakšs –, tāpat arī skrējēja Gunta Vaičule un lēcēja Rūta Kate Lasmane. Viņiem starts Valmierā būs izšķirošs, taču reizē arī ļoti parocīgs, jo Latvijas čempionātā iespējams iegūt daudz ranga punktu salīdzinājumā ar lielu daļu sacensību, kurās šie sportisti piedalījušies iepriekš. "Arī mēs cenšamies palīdzēt viņiem šo mērķi sasniegt, cik nu tas ir iespējams. Konsultējoties ar treneriem, varam mainīt, piemēram, šķēpmešanas sektora virzienu atkarībā no tā, kurā pusē ir labvēlīgs vējš," ģenerālsekretārs Miļkevičs jokodams piekrita, ka pirms sacensībām noderīgi konsultēties ar "laika veci" Tomu Brici. Prognoze esot iepriecinoša, jo vismaz sestdien Valmieras pusē būtiski nokrišņi netiek solīti.

Līna Mūze un Agate Caune šovasar kļuva par Eiropas spēļu čempionēm, turklāt valmieriete nupat sekmīgi debitēja Dimanta līgā. No citiem jaunās paaudzes vieglatlētiem īpašu uzmanību vērts pievērst kārtslēcējam Valteram Kreišam un tāllēcējam Sandim Dzenītim, kuri izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu Eiropas U23 čempionātā. Viņiem šīs sacensības var dot būtisku grūdienu ceļā uz nākamās vasaras olimpiskajām spēlēm. Pirmie starti sestdien pulksten 13.30, bet svētdien jau no 9.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi