Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rimi Rīgas maratons ziemas sezonā iecerējis iesaistīt 10 000 dalībnieku

Lai uzturētu skrējēju komūnu "dzīvu" visa gada garumā un aicinātu arī pārējo sabiedrību nezaudēt kustību prieku ziemā, Rimi Rīgas maratons atklāj ziemas sezonu virtuālajā skriešanas klubā. Sagaidāms, ka ziemas sezonā līdz pat martam visās skriešanas kluba aktivitātēs piedalīsies vismaz 10 000 dalībnieku, vēsta maratona pārstāvji.

Sezona solās būt bagāta un piepildīta ar dažādiem izaicinājumiem, sacensībām un skrējieniem, kuros piedalīties aicināts ikviens, kam kustību prieks nav svešs. Kilometrus var krāt garās pastaigās vai skrienot un rezultātus fiksēt savās skriešanas lietotnēs vai viedpulksteņos. Ziemas maču pirmais posms 5 km, 10 km un 21 km distancē, SIS 5x5 sportiskais izaicinājums, Rimi Labākai dzīvei decembra izaicinājums “Ar KM pret KG”, Garmin ziemas saulgriežu izaicinājums un tradicionālais Ziemassvētku skrējiens būs pirmās virtuālā kluba ziemas aktivitātes.

“Jau pēc pirmā pandēmijas ārkārtas stāvokļa pavasarī sapratām, ka skrējējiem nepieciešams atbalsts, uzmundrinājums un labs motivators, lai “pārziemotu” šo laiku. Arī tagad, kad tuvākajā nākotnē nav plānotas klātienes sacensības, daudziem skrējējiem vajag tādu kā veselīgu grūdienu, lai turpinātu kustēties. Ziemas sezona būs ļoti aktīva, un ceram, ka laikā, kad gandrīz jebkādas sporta aktivitātes telpās ir aizliegtas un tautas sportā iestājies kārtējais panīkums, mēs sapurināsim lielu daļu aktīvā dzīvesveida cienītāju, kuri tipinās, dosies garās pastaigās vai ikdienas treniņos un sacentīsies ar sevi, saviem draugiem un treniņu biedriem,” ziemas sezonas plānus iezīmē Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

Rimi Rīgas maratona virtuālais skriešanas klubs tika atklāts šī gada jūnijā un līdz ziemas sezonai dažādos izaicinājumos, sacensībās un skrējienos pulcējis vairāk nekā 20 000 dalībnieku. Ziemas sezonā maratona organizatori plāno iesaistīt vismaz 10 000 skriešanas entuziastu, tādējādi mazinot vakuumu tautas sportā.

Ziemas mači trīs posmos

Ņemot vērā, ka Vasaras mači bija populārākais notikums Rimi Rīgas maratona skriešanas klubā ar teju 5 000 dalībnieku un tajos piedalījās arī Latvijas elites skrējēji – Jeļena Prokopčuka, Karīna Helmane – Soročenkova, Dmitrijs Serjogins, kā arī ilggadīga maratona pasaules rekorda turētāja Pola Redklifa, maratona organizatori nolēmuši sezonu turpināt ar Ziemas mačiem trīs posmos, piedāvājot visiem skriešanas entuziastiem decembrī, janvārī un februārī noskriet 5 km, 10 km vai 21 km distanci. Kopvērtējumā tiks ņemti vērā divu posmu ātrākie finiša laiki. Ziemas mači posmi norisināsies nedēļas garumā – pirmais posms no 7. līdz 13. decembrim, otrais posms no 4. līdz 10. janvārim un trešais posms no 1. līdz 7. februārim. Reģistrēties pirmajam posmam iespējams jau tagad Rimi Rīgas maratona virtuālajā skriešanas klubā. Ikviens, kurš jūt sevī spēku izskriet divas distances, piemēram, 5 km un 10 km, aicināts piedalīties abās, taču jāņem vērā, ka katram posmam jāreģistrējas atsevišķi. Balvās būs iespējams saņemt Nike dāvanu kuponus un Science in Sport sporta uztura komplektus. Kopvērtējuma dalībnieki piedalīsies izlozē un varēs laimēt Garmin viedos svarus.

Sportiski un iesaistoši izaicinājumi visu decembri

Decembrī Rimi Rīgas maratona organizatori bez Ziemas maču pirmā posma piedāvās vairākus aizraujošus, sportiskus un iesaistošus izaicinājumus. Pirmais no tiem sāksies jau šajā piektdienā un ilgs 10 dienas. SIS 5x5 izaicinājums būs izaicinājums sportiskai auditorijai, jo 10 dienu laikā jāpieveic 5 skrējieni vismaz 5 km garumā. Visu decembra mēnesi ikviens sportošanas entuziasts ir aicināts piedalīties Rimi Labākai dzīvei izaicinājumā “Ar KM pret KG”. Decembris ir svētku mēnesis, tāpēc izkustēties un decembrī sakrāt 60 km būs izaicinājums gan tiem, kuri aktīvo sezonu svaigā gaisā beidz rudenī, gan arī tiem, kuri pamazām uzsāk sportot ziemā. Sakrāt 60 km nozīmē ik dienu doties 20 minūšu jeb 2 km pastaigā vai arī trīs reizes nedēļā doties stundu garā pastaigā, noejot 5 km. Toties pēc tam bez sirdsapziņas pārmetumiem varēs sēsties pie bagātīgi klātiem galdiem. Visi Rimi Labākai dzīvei izaicinājuma dalībnieki varēs laimēt trīs Rimi individuālā uztura speciālistes Olgas Ļubinas konsultācijas un plānus koriģētam uzturam un piecus Ziemassvētku grozus. Savukārt ziemas saulgriežos Garmin piedāvās nedēļu garu izaicinājumu no 21. decembra, kurā būs iespējams laimēt Garmin Instinct Solar viedpulksteni.

Tradicionālais Ziemassvētku skrējiens šogad virtuāls

Šogad Ziemassvētku skrējienam aprit 10 gadi, kopš entuziastisks draugu pulciņš to aizsāka 2011. gada  24. decembra rītā no Dailes teātra līdz Mežaparkam un atpakaļ ar mērķi iesākt svētkus sportiski, lai vakarā var cienāties ar pīrādziņiem un citiem gardumiem. Šo 10 gadu laikā tas kļuvis par neaizstājamu Ziemassvētku tradīciju, un pēdējos gadus pulcējis ap 300 dalībnieku rūķu cepurēs un citos Ziemassvētku atribūtos. Šogad Ziemassvētku skrējiens norisināsies virtuāli Rimi Rīgas maratona skriešanas klubā no 24. līdz pat 27. decembrim, un ikviens ir aicināts svētkos izkustēties, lai līdzsvarotu ēšanas priekus ar kustību prieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi