Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko ar zaudējumu dubultspēlēs izstājas no French Open dubultspēļu turnīra

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko dubultspēlēs kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski svētdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta trešajā kārtā.

Aļona Ostapenko kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 4-6, 4-6 piekāpās Aleksandrai Sasnovičai no Baltkrievijas un Martai Kostjukai no Ukrainas.

Kanādas/Latvijas duets jau pirmajā geimā zaudēja, pašām servējot. Punkts ar savu servi tika atdots pretiniecēm arī piektajā un devītajā geimā. Ukrainas/Baltkrievijas pāris šādu vaļību atļāvās vien divreiz, uzvarot setu ar 6-4.

Otrajā setā serves uzņemšanas priekšrocības bija vēl izteiktākas. Pirmo geimu servējot uzvarēja Ostapenko/Dabrovski, otro - pretinieces, taču pēc tam septiņas reizes pēc kārtas punktu zaudēja servējusī puse.

Punktu mačam ar uzvarētu savas serves geimu pielika Sasnoviča un Kostjuka. Kaut gan to izdevās izdarīt vien ar ceturto mačbumbu, ceturtdaļfinālā iekļuva tieši viņas.

Jau ziņots, ka Ostapenko/Dabrovski, kurām turnīrā bija piešķirts piektais numurs, pirmajā kārtā ar 7-5, 6-3 uzvarēja Arinu Rodionovu no Austrālijas un Zarinu Dijasu no Kazahstānas, bet otrajā kārtā ar 6-4, 2-6, 7-5 apspēlēja internacionālo pāri Monika Nikulesku (Rumānija)/Misaki Doi (Japāna).

Par sniegumu "French Open" Latvijas tenisiste WTA dubultspēļu rangā ir nopelnījusi 240 punktus.

Sestdien Ostapenko ar zaudējumu pabeidza arī vienspēļu turnīru. Pasaules ranga 43.numurs astotdaļfinālā ar 4-6, 3-6 zaudēja spānietei Paulai Badosai Hibertai (WTA 87.).

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlē Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.), bet otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 tika galā ar Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu, kura ir planētas ceturtā rakete un Parīzē bija izsēta ar otro numuru.

Par dalību trešajā kārtā Ostapenko nopelnīja 130 WTA ranga punktus un 126 000 eiro naudas prēmiju.

Ostapenko šis bija karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu vienspēlē viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

Ostapenko šis bija trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino.

Ostapenko šoruden uzsākusi sadarbību ar zviedru treneri Tomasu Hegstedu, kurš karjeras laikā strādājis ar tādām tenisa zvaigznēm kā Eižēniju Bušāru, Karolīni Vozņacku, Mariju Šarapovu, Na Li, Simonu Halepu, Medisonu Kīzu un Tomiju Hāsu.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance vienspēlēs ir septiņas uzvaras un seši zaudējumi.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova "French Open" nestartē un ir noslēgusi sezonu, bet Ernests Gulbis nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi