Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

French Open finālā savā starpā tiksies Kenina un Švjonteka

Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā savā starpā tiksies amerikāniete Sofija Kenina un Polijas tenisiste Iga Švjonteka, noskaidrojies ceturtdien pēc pusfināla dueļu norises.

Pirmajā pusfinālā Švjonteka (WTA 53.) ar 6-2, 6-1 pārliecinoši uzvarēja iepriekš kvalifikāciju pārvarējušo argentīnieti Nadju Podorosku, kura WTA rangā ieņem 131.vietu.

Švjonteka ceturtdien kļuva par pirmo Polijas tenisisti, kurai pēdējā 81 gada laikā izdevies sasniegt Francijas atklātā čempionāta finālu.

Zīmīgi, ka poliete turnīrā vēl ne reizi nav zaudējusi setu.

"Patiesi esmu pārsteigta," pēc vēsturiskās uzvaras teica Švjonteka. "Sākumā negaidīju, ka šeit tik labi spēlēšu, bet iekšēji jutu - ja sasniegšu Grand Slam finālu, tas noteikti būs Parīzē."

1939.gadā šī turnīra finālā zaudējumu cieta cita poliete Jadviga Jeržejovska. Savukārt atklātajā ērā viņa ir tikai otrā poliete, kurai izdevies iekļūt Grand Slam turnīra finālā. Pirms astoņiem gadiem Vimbldonā to paveica Agņeška Radvaņska.

Viņa arī kļuvusi vien par septīto neizsēto tenisisti, kurai Parīzē izdevies sasniegt finālu. No iepriekšējām sešām tenisistēm ar šādu statusu finālā uzvaru svinējusi vienīgi Aļona Ostapenko, kura to paveica 2017.gadā.

Tikmēr Podoroska bija viszemāk rangā atrodamā tenisiste, kurai atklātajā ērā izdevies sasniegt Francijas atklātā čempionāta pusfinālu. Sniegums turnīrā viņai rangā ļaus pacelties uz rekordaugsto 48.vietu.

Finālā Švjonteka tiksies ar Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Keninu (WTA 6.), kura turnīrā izsēta ar ceturto numuru. Amerikāniete ar 6-4, 7-5 uzvarēja Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu no Čehijas (WTA 11.), kura bija izlikta ar septīto numuru.

Keninai ir iespēja kļūt par pirmo tenisisti, kurai kopš 2016.gada vienas sezonas laikā izdevies izcīnīt divus Grand Slam titulus. Iepriekš to paveica vāciete Angelika Kerbere, kura uzvarēja Austrālijā un ASV.

Zīmīgi, ka Kenina iepriekš karjerā māla seguma turnīros ne reizi nebija spēlējusi ceturtdaļfinālā.

Dāmu konkurencē Francijas atklātajā čempionātā šosezon nestartē ranga pirmais numurs no Austrālijas Ešlija Bārtija, jaunā US Open čempione Naomi Osaka no Japānas, kā arī talantīgā kanādiete Bjanka Andresku.

Roland Garros turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās Grand Slam sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi