Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zēbolds kvalificējies izšķirošajām atlases sacensībām uz Parīzes OS

Latvijas vadošais BMX frīstaila meistars Ernests Zēbolds spējis iekļūt Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas sērijas sacensībās. Tām kvalificējušies 24 labākie sportisti, kas sacentīsies par sešām vietām uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu. Izšķirošās sacensības norisināsies maijā Ķīnā un jūnijā Ungārijā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Ernests Zēbolds aizvadījis lielisku sacensību sezonu, kurā lielākie panākumi bija izcīnītā ceturtā vieta Eiropas čempionātā un 13. pozīcijā Pasaules čempionātā. Sezonu kopumā ventspilnieks aizvadīja augstvērtīgi, pasaules rangā šobrīd ieņemot 16. pozīciju.

Tas ļāvis Ernestam nopelnīt Latvijai kvotu dalībai prestižajās un izšķirīgajās Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās. Tajās redzēsim 24 sportistus no 15 valstīm. Lielākā pārstāvniecība  - pa trīs sportistiem – būs Austrālijai, ASV un Lielbritānijai.

Divās atlases sacensībās tiks sadalītas kopumā sešas no 12 kvotām uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Pārējās piecas kvotas sadalīsies pēc 2022. un 2023. gada pasaules čempionātu rezultātiem, kamēr viena kvota pienākas rīkotājvalstij – Francijai. Jebkurā gadījumā precīzais olimpiešu sastāvs būs nosakāms tikai pēc šīs kvalifikācijas sērijas sacensībām.

Pirmās no tām norisināsies no 16. līdz 19. maijam Ķīnas pilsētā Šanhahjā, kamēr pēdējie akordi tiks likti no 20. – 23. jūnijam Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi