Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vingegords kļūst par divkārtēju Tour de France čempionu

Dānijas riteņbraucējs Jonass Vingegords svētdien, finišējot prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France 21.posmā, oficiāli kļuva par Francijas tūres divkārtēju čempionu, bet pēdējā posmā uzvarēja beļģis Žordi Mēss.

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands finišēja 24.pozīcijā un savu karjerā trešo "Tour de France" noslēdza 50.vietā kopvērtējumā.

Vēsturē 110. "Tour de France" velobrauciens svētdien noslēdzās ar 115,1 kilometru garu grupas braucienu un Senkantēnas līdz Parīzei, pirms finiša Elizejas laukos Francijas galvaspilsētā veicot vairākus apļus.

Vingegords ("Jumbo-Visma") pirms pēdējā posma bija iekrājis vairāk nekā septiņu minūšu pārsvaru pār slovēni Tadeju Pogačaru (UAE) un tikai liela neveiksme, kas liegtu sasniegt finišu, viņam neļautu kļūt par čempionu. Nedēļas ievadā dānim bija tikai desmit sekunžu pārsvars kopvērtējumā, individuālajā braucienā viņš to palielināja teju līdz divām minūtēm, bet trešdien tūres smagākā posma pēdējā kāpumā ieguva septiņu minūšu un 35 sekunžu handikapu.

Finiša spurtā nepārspēts bija Mēss ("Bora-hansgrohe"), kurš svinēja savu karjerā lielāko uzvaru, tajā pat laikā liedzot savam tautietim Jasperam Filipsenam ("Alpecin-Deceuninck") izcīnīt piekto uzvaru šī gada tūrē, bet trešais bija nīderlandietis Dilans Hrūnevēgens ("Jayco AlUla"), kurš ārpus trijnieka atstāja dāņu sprinteri Madsu Pēdersenu ("Lidl-Trek").

Vadošā grupa, kurā bija arī Neilands ("Israel - Premier Tech"), posmā finišēja divās stundās 56 minūtēs un 13 sekundēs.

Vingegordu un Pogačaru tūres noslēgumā šķīra septiņas minūtes un 29 sekundes, bet gandrīz 11 minūtes uzvarētājam zaudēja brits Edams Jeitss (UAE). Kalnu karaļa vērtējumā uzvarēja itālis Džūlio Čikone ("Lidl-Trek"), sprinteru ieskaitē - Filipsens, bet jauno braucēju vērtējumā pirmais bija Pogačars.

Neilands uzvarētājam zaudēja gandrīz trīs stundas, apsteidzot divas trešdaļas no finišējušajiem sportistiem. Kalnu karaļa vērtējumā kuldīdznieks bija 25., bet sprintā iekrātajos punktos viņam bija 42.pozīcija.

Neilands desmitajā posmā ilgu laiku bija solo atrāvienā, taču trīs kilometrus pirms finiša tika noķerts un izcīnīja ceturto vietu, kas viņam karjerā ir labākais rezultāts lielajās tūrēs. Sacensību otrās nedēļas noslēgumā, 15.posmā, cīņu par pjedestālu liedza piedzīvotais kritiens. Aktīvs sniegums Neilandam bija vēl vairākos posmos.

Riteņbraucēji 21 posmā veica vairāk nekā 3400 kilometru.

Pērn savu pirmo lielo titulu Francijā izcīnīja Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu gadu čempionu Pogačaru. Toms Skujiņš ierindojās 60., bet Neilands - 78.vietā.

Neilands "Tour de France" piedalījās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandai tika izvirzīts mērķis - cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi