Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš uzsāk savu ceturto Tour de France

Sestdien Francijas pilsētā Brestā ar 197,8 kilometru garu pirmo posmu sāksies pasaules prestižākais daudzdienu velobrauciens Tour de France. Ceturto gadu pēc kārtas lielajā tūrē startēs Trek – Segafredo komandu pārstāvošais carnikavietis Toms Skujiņš, kuru peletonā būs viegli atpazīt Latvijas čempiona kreklā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasaules prestižā grandrūre “Tour de France” atzīmē savu 108. gadskārtu. Leģendārās sacensības risināsies nedaudz agrāk kā lielākoties pēdējo desmit gadu laiku. Tas tādēļ, ka tikai sešas dienas pēc noslēdzošā tūres posma norisināsies Tokijas Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensības.

Šogad “Tour de France” risināsies tikai pa Francijas ceļiem. Trīs nedēļu garumā tiks aizvadīts 21 etaps. Septiņi no tiem būs izteiktāki sprinteru posmi. Neraksturīgi garš gaidāms individuālais brauciens. Tas sasniegs 59 kilometrus. Protams, neiztiks arī  bez izteiktiem kalnu posmiem. Salīdzinot ar iepriekš pieredzēto, kalnu etapi nebūs tik ļoti smagi. Savas iespējas tiks dotas arī universiālajiem kareivjiem, kuri var uzvarēt no mazākas grupiņas, vai dienas atrāviena.

Ceturto gadu pēc kārtas vienā no gada prestižākajiem sporta notikumiem būs pārstāvēta arī Latvija. Pasaules tūres vienība “Trek – Segafredo” ceturto gadu pēc kārtas savā sastāvā iekļāvusi aizvadītajā nedēļā par divkārtēju Latvijas čempionu kļuvušo carnikavieti Tomu Skujiņu. 30 gadus vecajam Skujiņam būs iespēja panākt Arvi Piziku, kurš līdz šim bija visvairāk tūrēs startējušais latviešu riteņbraucējs.

Toms pēc augstkalnes nometnēm ir sasniedzis patiesi labu sportisko formu, ko spilgti apliecināja arī savās mājās un Igaunijā. Tika gūtas pārliecinošas uzvaras gan individuālajā, gan grupas braucienā. Pie tam, grupas braucienā Toms pārspēja arī vadošos Igaunijas un Lietuvas sportistus, kļūstot par Baltijas čempionu. Jāatzīmē arī Skujiņa sniegums Andalūzijas velobraucienā, kur kopvērtējumā tika gūta piektā vieta, bet vienā no etapiem latvietis bija trešais. Aprīlī Beļģijā Toms izcīnīja piekto vietu Ardēnu klasikā – “De Brabantse Pijl”.

“Trek – Segafredo” līderi par kopvērtējumu būs – nīderlandietis Bauke Mollema un titulētais itālis Vinčenco Nibali. Sastāvā iekļauti arī – pasaules eksčempions Mads Pedersens, šogad “Milāna – Sanremo” uzvaru guvušais Jaspers Streivens, jaunais franču kalnos braucējs Kenijs Elisons, atrāvienu meistars Žiljēns Bernārs, kā arī Beļģijas eksčempions Edvards Tēnss. Lai arī Toms nebūs komandas līderis uz tūri, tomēr, zinot Toma universālās spējas, savu iespēju viņš noteikti sagaidīs.

Tūres galvenie kopvērtējuma favorīti būs slovēņi – Primožs Rogličs (“Jumbo – Visma”) un Tadejs Pogačars (“UAE team”). Pērn jaunākais Pogačars, aizvadot fantastisku solo braucienu, spēja pārspēt Rogliču kopvērtējumā priekšpēdējā posmā. Ar vairākiem līderiem slovēņu dominanci centīsies apturēt britu “Ineos” vienība. Šīs komandas galvenie spēki būs – Geraints Tomass, Ričards Karapazs un bijušais Skujiņa komandas biedrs Ričijs Ports, kurš pērn izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā. Savu vārdu noteikti vēlēsies teikt arī Vouts van Ārts, Žiljēns Alafilips, Nairo Kintana, Jakobs Fuglsangs, Bauke Mollema un citi.

Par zaļo sprintera kreklu cīnīsies tādi vīri kā – Kalebs Evans (“Loto Soudal”), Metjū van der Pūls (“Alpecin – Fenix”), Arno Demārs (“FDJ”), Peters Sagans (“Bora – hansgrohe”). Interesanti būs sagaidīt, ko spēs parādīt Marks Kavendišs, kurš aizvada gana sekmīgu sezonu “Deceuninck – Quick Step” rindās.

Tūre sāksies sestdien ar nepilnu 198 kilometru garu posmu Brsestā. Pirmais posms būs pauguriem bagātīgs. Arī finišs būs paugura augšā, kas neļaus sagaidīt klasisku grupas finiša spurtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi