Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skujiņš Romandijas tūres ceturtajā posmā nodrošina uzvaru kalnu karaļa vērtējumā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien Romandijas velobrauciena (UCI kat. 2.UWT) ceturtajā posmā, pateicoties labi veiktiem kalnu posmiem, spēja nodrošināt uzvaru kalnu karaļa vērtējumā.

Sestdien riteņbraucēji veica 180,1 kilometru ar pieciem pirmās un vienu otrās kategorijas kāpumiem, kā arī diviem sprinta starpfinišiem.

Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija ātrākais pirmajos četros kalnu starpfinišos, kā arī divos sprinta starpfinišos bija otrais. Pirmspēdējā kalnu starpfinišā Skujiņš vēl ierindojās piektajā vietā, tiekot pie diviem punktiem, bet pēdējā starpfinišā vairs netika pie punktiem.

Desmit riteņbraucēju lielā grupā uzvaru izcīnīja Kolumbijas riteņbraucējs Serhio Igita ("BORA-hansgrohe"), apsteidzot savu komandas biedru neitrālo sportistu Aleksandru Vlasovu un spāni Huanu Ajuso ("UAE"), visiem finišējot pēc četrām stundām 58 minūtēm un 52 sekundēm.

Skujiņš, kurš lielu daļu posma bija starp līderiem, finišēja 64.vietā, zaudējot uzvarētājam astoņas minūtes un trīs sekundes.

Tikmēr Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") ieņēma 88.vietu, finišējot 22 minūtes un 45 sekundes vēlāk nekā uzvarētājs.

Kopvērtējuma līderis joprojām ir austrālietis Roens Deniss ("Jumbo-Visma"), otrajā vietā ierindojas Ajuso, atpaliekot 15 sekundes, bet vēl trīs sekundes līderim piekāpjas Vlasovs.

Skujiņš ir iekrājis 18 minūšu un četru sekunžu deficītu un atrodas 57.vietā, bet Neilands ir 82.pozīcijā ar 30 minūtēm un 21 sekundi aiz līdera.

Kalnu karaļa vērtējumā Skujiņš ieņem pirmo vietu ar 49 punktiem, otrais ir Lielbritānijas riteņbraucējs Džeimss Nokss ("Quick-Step Alpha Vinyl") ar 34 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdz Neilands ar 20 punktiem.

Sprinteru vērtējumā Skujiņš ar 50 punktiem pakāpies uz septīto vietu, bet Neilands ar 31.punktu atrodas 12.vietā. Līderis ar 110 punktiem joprojām ir brits Ītens Heiters ("Ineos Grenadiers").

Romandijas tūre noslēgsies svētdien, kad riteņbraucēji veiks 15,84 kilometrus garu noslēdzošo posmu.

Pagājušajā gadā uzvarēja britu riteņbraucējs Geraints Tomass, kurš šobrīd ieņem 24.vietu, no Denisa atpaliekot 34 sekundes.

"Tour de Romandie" norisinās 75.reizi vēsturē. 1995.gadā trešo vietu Romandijas velobrauciena kopvērtējumā ieņēma Latviju pārstāvošais Pjotrs Ugrjumovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi