Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš Tour de France astotajā posmā izcīna otro vietu

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Trek-Segafredo komandas sestdien Tour de France astotajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr uzvaru svinēja francūzis Nanss Peterss (AG2R La Mondiale).

Piektdien sportisti veica 141 kilometru garu distanci ar trim smagiem kāpumiem.

Par astotā posma uzvarētāju tika kronēts Peterss, kurš distanci veica četrās stundās divās minūtēs un 12 sekundēs.

Skujiņš uzvarētājam zaudēja 47 sekundes un finiša spurtā apsteidza spāni Karlosu Veronu (Movistar). Par savu sniegumu Skujiņš arī nopelnīja 50 Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.

Posmā sesto vietu izcīnīja Neilanda komandas biedrs beļģis Bens Hermanss, kurš uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 42 sekundes. Tikmēr pats Neilands (Israel Start-Up Nation) līderim zaudēja 25 minūtes un 23 sekundes, finišējot 83.pozīcijā.

Latvijas riteņbraucējs Skujiņš atrāvienā devās ar vēl 12 braucējiem un lielāko daļu distances arī brauca visiem pa priekšu. Līderu grupā neatradās neviens no kopvērtējuma vadošajiem sportistiem, tāpēc nelielā grupiņa drīz vien ieguva vairāk nekā deviņu minūšu pārsvaru.

Vadošās grupas priekšgalā brauca krievs Ilnurs Zakarkins (CCC), bet pirmajā starpposmā viņš ierindojās vien 12.pozīcijā, kamēr Skujiņš bija trešais un nopelnīja 15 punktus. Savukārt 83 kilometrus pirms finiša no sacensībām izstājās itālis Džiakomo Nicolo (NTT Pro Cycling), kļūstot par piekto braucēju, kurš pārtraucis dalību Tour de France.

Pirmajā kalnā "punktainā krekliņa" līderis francūzis Benuā Kosnefrojs (AG2R La Mondiale) bija ātrākais, bet Skujiņš brauca aiz sešiem vadošajiem sportistiem. 45 kilometrus līdz finišam uzbrukumu no vadošās grupas veica francūzis Nanss Peterss (AG2R La Mondiale), kurš līdz pat finišam noturēja savas pozīcijas, lai arī kopvērtējuma līderis Saimons Jeitss (Mitchelton-Scott) 13 kilometrus pirms finiša pietuvojās francūzim.

Kopvērtējuma līderis aizvien ir Jeitss, viņam trīs sekundes zaudē slovēnis Primožs Rogličs (Jumbo-Visma), bet francūzis Gijoms Martēns (Cofidis, Solutions Crédits) ir par vēl sešām sekundēm lēnāks. Skujiņš pēc sestdienas posma kopvērtējumā pakāpies par 25 vietām un līderim zaudē nedaudz vairāk nekā 36 minūtes, ierindojoties 49.pozīcijā. Neilands līderim zaudē stundu septiņas minūtes un 40 sekundes, kas ļauj ieņemt 85.vietu.

Kalna karaļa ieskaitē Skujiņš pakāpies par septiņām pozīcijām un ar 24 punktiem ieņem ceturto vietu, bet sprinteru ieskaitē viņš atrodams 18.pozīcijā. Neilands kalna karaļa ieskaitē atrodams 23.vietā, bet sprinteru ieskaitē viņš ar desmit punktiem ir 65.pozīcijā.

Komandu vērtējumā Skujiņa pārstāvētā Trek-Segafredo līderei EF Pro Cycling zaudē nedaudz vairāk par pusotru minūti un pakāpusies uz otro pozīciju.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

Tour de France, kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā Tour de France bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi