Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Skujiņam sekmīgs starts Tirreno – Adriatico solo braucienā

Pirmdien Itālijā lietainos un drēgnos laika apstākļos sācies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens Tirreno – Adriatico. 11,5 kilometru garajā individuālajā braucienā 171 dalībnieka konkurencē Toms Skujiņš sasniedza 28. labāko laiku, kamēr Kristam Neilandam 105. pozīcija, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Liels faktors “Tirreno – Adriatico” velobrauciena pirmajā posmā bija laika apstākļiem. Tirēnu jūras krastos valdīja lietaini laika apstākļi, kas brīžiem pārgāja pat krusā. Tas, protams, radīja nevienlīdzīgus apstākļus startējušajiem. Jāņem vērā, ka sacensību laikā apstākļi uzlabojās un noslēdzošie braucēji jau trasē devās sausākā trasē un ar mazāku vēju.

171 tūri uzsākušais dalībnieks pirmajā dienā mērojās spēkiem 11,5 kilometru garajā solo braucienā. Trase bija bez lieliem kāpumiem un tikai ar vienu 180 grādu pagriezienu. Ja laika apstākļi būtu vēl labvēlīgāki ļoti iespējams, ka uzvarētāja vidējais ātrums pārsniegtu 56 kilometrus stundā.

Bez lieliem pārsteigumiem visātrāk trasi veica titulētais Itālijas čempions Filippo Ganna no “Ineos Grenadiers” komandas. Viņš startēja beigu daļā, kad apstākļi bija nedaudz labāki. Gannas rezultāts – 12 minūtes un 28 sekundes (vidējais ātrums – 55,34 km/h). Otro vietu, uzvarētājam zaudējot 28 sekundes ieņēma 2016. gada Eiropas čempions U23 vecuma grupā Lennards Kemna no “Bora – Hansgrohe”. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Gannas komandas biedrs Magnus Šefilds (+00:00:31).

No diviem Latvijas braucējiem, kuri startēja vidusdaļā, sekmīgākais starts nepastāvīgajos laika apstākļos padevās Tomam Skujiņam. 31 gadu vecais carnikavietis, kurš ir arī aktuālais Latvijas čempions solo braucienā un startēja čempiona formā, trasē pavadīja 13 minūtes un 35 sekundes. Tas 171 dalībnieka konkurencē deva 28. vietu. Tomu no uzvarētāja šķīra 1 minūte un 7 sekundes. Latvieša vidējais ātrums trasē bija 50,79 kilometri stundā.

Aiz Skujiņa muguras palika tādi zināmi vīri kā – Vouts van Ārts, Tibo Pino, Žiljēns Alafilips, Tīšs Benots un citi. Toms pēc finiša atzina, ka nebija ļoti nokoncentrējies, lai sasniegtu kādu īpašu rezultātu, tomēr trasē, lieki neriskējot, atstājis teju visus spēkus. Latvietis norādīja, ka uz šo solo braucienu nebija specifiski trenējies, tomēr ir apņēmības pilns kvalitatīvi sagatavoties gaidāmajam pasaules čempionātam arī uz individuālo braucienu.

Krists Neilands tikmēr ierindojās 105. vietā, 1 minūti un 45 sekundes aiz Gannas. Krista vidējais ātrums bija virs 48 kilometriem stundā. Kuldīdzniekam šī ir ceturtā dalība Tirēnu – Adrijas velobraucienā. 2020 un 2021. gadā viņš ļoti sekmīgi startēja paralēli notiekošajā “Parīze – Nica” velobraucienā.

Sacensības turpināsies otrdien ar 210 kilometru garo otro posmu. Velobraucienā, kas notiek 58. reizi, kopumā iekļauti septiņi posmi. Tūres smagākais etaps gaidāms piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi