Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākas Tour of Estonia velobrauciens; Latviju pārstāvēs deviņi riteņbraucēji

Ceturtdienas pievakarē ar Tallinā ar 3,7 kilometru garo prologu startēs Baltijas valstīs prestižākais šosejas velobrauciens – Tour of Estonia (UCI 2.1 kategorija). Vīriešu sacensībās uz starta redzēsim deviņus Latvijas riteņbraucējus, tostarp mūsu nacionālo izlasi. Trīs Latvijas komandas piedalīsies sieviešu Tour of Estonia viendienu sacensībās. Sacensību tiešraide Latvijas Riteņraukšanas federācijas Facebook lapā.

“Tour of Estonia” ir vienīgās UCI 1. kategorijas šosejas riteņbraukšanas sacensības Baltijas valstīs. Šogad galvenais jaunums ir sieviešu “Tour of Estonia” sacensību aizvadīšana. Dāmas startēs viendienu sacensībās, kas risināsies sestdien.

Vīri “Tour of Estonia” velobraucienā aizvadīs prologu, kam sekos tradicionālie divi etapi no Tallinas uz Tartu un Tartu pilsētas posms. Sacensības ievērojami cēlušas savu līmeni, par ko liecina arī pasaules tūres komandas “BikeExchange – Jayco” dalība velobraucienā. Austrāliešu vienības dalību veicināja igauņa Tanela Kangerta esamība šajā komandā,

Galvenā komandas zvaigzne, ko redzēsim ziemeļu kaimiņos ir austrāliešu sprinteris Kadens Grovss. Viņš šogad jau izcīnījis deviņus goda pjedestālus UCI sacensībās, tostarp uzvaru Katalonijas tūrēs un divas trešās vieta “Tirreno Adriatico” velobraucienā.

Latviju vīru velobraucienā pārstāvēs nacionālā izlase septiņu braucēju sastāvā, bet vēl divi mūsu braucēji aizstāvēs “Ampler” komandas krāsas. Izlases sastāvā iekļauti pieredzējušie – Andžs Flaksis, Andris Vosekalns un Māris Bogdanovičs, kā arī pērn sekmīgi sevi šeit apliecinājušais Mārtiņš Pluto, “Astana” komandā debiju piedzīvojušais Matīss Kaļveršs, Karpatu tūres posmā ceturto vietu izcīnījušais Kristiāns Belohvoščiks un Francijas pirmajā divīzijā rūdījumu guvušais Kristers Ansons.

Komandas vadība uzticēta – Armandam Bēcim un Linardam Veidem. “Ampler” vienības rindās iekļauti – Pauls Rubenis un Alekss Krasts. Abi sevi spēcīgi apliecinājuši gan nāciju kausā, gan arī citos UCI līmeņa velobraucienos.

No citām komandām jāizceļ vēl arī – Igaunijas izlase – ar Normanu Vahtru, Gertu Joeāru, Pēteru Prūsu un Raitu Ārmu priekšgalā. Spēcīga būs poļu komanda – “HRE Mazowsze” ar trīs brāļiem Banasžekiem. Ierindā arī Igaunijas čempions Mihkels Raims ar viņa pārstāvēto spāņu pro kontinentālo vienību “Burgos – BH”. Redzēsim arī somu, zviedru un lietuviešu nacionālās izlases, kā arī laba līmeņa komandas no Vācijas, Slovākijas un Čehijas.

“Tour of Estonia” vīru velobrauciena programma:

  • 26.05. – 3,6 km prologs, Tallinā
  • 27.05.  – 192 km grupas brauciens, Tallina – Tartu
  • 28.05 – 164,8 km grupas brauciens, Tartu pilsētā

Pirmo reizi “Tour of Estonia” iekļauts arī sieviešu viendienu velobrauciens (UCI 1.2) kategorija. Šajās sacensībās. Vēsturiskajās sacensībās piedalīsies dalībnieces no 14 komandām. Viņu vidū trīs Latvijas vienības, kas ir vērā ņemams skaits un noteikti dos papildus grūdienu arī dāmu riteņbraukšanas attīstībai ne tikai Igaunijā, bet arī Latvijā.

Latvijas godu aizstāvēs nacionālā izlase ar Liju Laizāni, Latvijas čempioni Līnu Svarinsku, Leldi Ardavu, Laura Belohvoščika un Lāsma Elza Vaivode. Komandu vadīs Raivis Belohvoščiks.

Daiņa Rituma vadībā nokomplektēta “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komanda. Tās sastāvā redzēsim – junioru čempioni Evelīnu Ermani-Marčenko, Madaru Ābomu, Kitiju Siltumēnu un Lindu Eihmani. Tikmēr trešā mūsu valsts komanda ir “Latvian Cycling girls”. Sastāvā redzēsim – Anitu Antoni, Zani Kalveršu -Ķeņģi, Madaru Lazdu, Olgu Lukšu, Daci Minikoviču un Kristu Pūcīti. Komandas vadība uzticēta Mārtiņam Ķeņģim.

No citām vienībām ir jāizceļ Igaunijas izlases, itāļu komandas “Aromitalia”, Norvēģijas, Lietuvas, Somijas un Polijas izlašu dalība. Startēs arī Taškentas komanda, kā arī britu vienība “Saint Piran WRT” un divas igauņu meiteņu mix komandas

Dāmas sestdien veiks 104 kilometru garu distanci, kas vedīs pa Tartu pilsētas ielās izveidoto apli.

Sacensību tiešraide būs pieejama Latvijas Riteņbraukšanas federācijas Facebook lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi