Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pogačars palielina pārsvaru Tour de France kopvērtējumā

Kalniem bagātajā un lietainajā Tour de France devītajā posmā svētdien pārliecinošu solo uzvaru izcīnīja austrāliešu riteņbraucējs Bens O’Konors, kamēr kopvērtējumā savu vadību nostiprināja Tadejs Pogačars. Mūsu Toms Skujiņš finišēja sekotāju vidū, ieņemot 152. vietu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Tour de France” devītais posms pagāja lietainos laika apstākļos. Sportisti pievarēja otro izteikto kalnu posmu pēc kārtas. 144 kilometru garajā distancē tika iekļauti viens augstākās, divi pirmās, kā arī viens otrās kategorijas kāpums. Arī finišs atradās iespaidīgajā Tignes kāpuma augšā.

Pirms posma tapa skaidrs, ka no tūres izstājies pērn otro vietu ieguvušais slovēnis Primožs Rogličs. Slovēnis iepriekšējos posmos piedzīvoja kritienus. Pie tam sestdien notikušajā astotajā posmā viņš pazaudēja arī pēdējās cerības pacīnīties par augstu vietu kopvērtējumā.

Līdera krekliņā pēc lieliski aizvadītās sestdienas posma, sestdien brauca pērnā gada čempions un Rogliča tautietis Tadejs Pogačars. Viņš tuvāko sekotāju Voutu van Ārtu apsteidza par minūti un 48 sekundēm.

Devītā posma sākuma daļā notika aktīva cīņa par atrāvienu. Galarezultātā nokomplektējās ap 30 braucēju liela līderu grupa. Tajā bija arī tādi vīri kā – pasaules čempions Žiljēns Alafilips, iepriekšējā posma uzvarētājs Dilans Tēnss,  Nairo Kintana, Jakobs Fuglsangs un citi. Peletonā kontroli tikmēr uzņēmās Pogačara pārstāvētā “UAE team”, kuras galvenais uzdevums bija sargāt Pogačara dzelteno kreklu.

Distances turpinājumā vadību izkaroja trīs riteņbraucēji – Nairo Kintana (“Arkea Samsic”), Serhio Igita (“EF Pro team”) un Bens O’Konors (“AG2R Citroen team”). Smagajā distancē, ko vēl grūtāku padarīja lietus, trijotne spēja iegūt vairāk nekā divu minūšu pārsvaru pār tuvāko sekotāju grupiņu. Pogačars tikmēr vienubrīd atpalika vairāk kā par 9 minūtēm, tomēr ar komandas biedru atbalstu pamazām sāka deldēt pārsvaru. Uz neilgu laiku O’Konors kļuva par virtuālo kopvērtējuma līderi. Pirms šī posms viņu no Pogačara šķīra 8 minūtes un 13 sekundes.

Sākoties pēdējām kāpumam sadalījās arī līderi. Vispirms atpalika Kintana, bet tad kā vienīgais līderis palika 25 gadus vecais austrālietis Bens O’Konors. Viņš turpināja lieliski braukt vienatnē, tuvojoties savas karjeras lielākajai uzvarai. Tas arī izdevās. O’Konors izcīnīja pārliecinošo solo triumfu. Viņš distancē pavadīja 4 stundas 26 minūtes un 43 sekundes. Tuvāko sekotāju Mateo Kataneo no Itālijas (“Deceuninck – Quick Step”) viņš apsteidza par 5 minūtēm un 7 sekundēm.

Cīņā par kopvērtējumu, Tadejs Pogačars noslēdzošā kāpuma beigās spēja aizbēgt no  konkurentiem – Ričarda Karapasa, Erika Masa un Rigoberu Urana. Slovēnis finišēja sestajā vietā, 6 minūtes un 2 sekundes pēc uzvarētāja.

No “Trek – Segafredo” vīriem šajā posmā visaugstāk ierindojās Jaspers Streivens, ukuram 25. vieta. (+00:11:15) . Mūsu Toms Skujiņš finišēja sekotāju grupā, 35 minūtes un 3 sekundes aiz uzvarētāja. Toms tika klasificēts 152. vietā.

Carnikavietis, kurš lieliski sevi parādīja tūres septītajā posmā, izcīnīdams 11. vietu, noteikti vēl sevi centīsies apliecināt kādā sekmīgā atrāvienā turpmākajos posmos. Viens no tiem varētu būt 14. posms, kas gana piemērots latviešu braucējam.

Kopvērtējumā līdera kreklu pārliecinoši sargā Pogačars. Uz otro vietu pakāpies lieliski sevi apliecinājušais Bens O’Konors, kurš līderim zaudē 2 minūtes un 1 sekundi. Uz trešo vietu pakāpies Rigoberto Urans, kuru no Pogačara šķir 5 minūtes un 18 sekundes.

Tūre turpināsies pirmdien ar 190 kilometru garo desmito posmu. Trasē iekļauti vairāki kāpumi, tomēr kopumā etaps būs reljefa ziņā vieglāks kā pēdējie divi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi