Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Neilands Romandijas tūres trešajā posmā kļūst par līderi kalnu karaļa vērtējumā

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien Romandijas velobrauciena (UCI kat. 2.UWT) trešajā posmā 130 kilometrus nobrauca vadošajā trijniekā un kļuva par līderi kalnu karaļa vērtējumā.

Sportisti piektdien mēroja 165,1 kilometru ar pieciem trešās kategorijas kāpumiem.

Neilands ("Israel - Premier Tech") pēc brauktiem 15 kilometriem izcīnīja uzvaru pirmajā kalnu starpfinišā, apsteidzot igauni Reinu Tāramee, bet vēl pēc četriem kilometriem kopā ar diviem francūžiem - Remī Kavanjā ("Quick-Step Alpha Vinyl") un No Petersu ("AG2R Citroen") devās atrāvienā.

Pēc brauktiem 30,5 kilometriem Neilands uzvarēja otrajā kalnu starpfinišā, apsteidzot Kavanjā un Petersu, bet lielo grupu uz priekšu vilka "Jumbo-Visma" komanda.

Pēc veiktiem 60 kilometriem arī trešo kalnu starpfinišu vinnēja Neilands, otro vietu šoreiz ieņemot Petersam.

Tas Latvijas riteņbraucēju ar 15 punktiem izvirzīja pirmajā vietā tūres labāko kalnu braucēju sarakstā, par punktu apsteidzot līdzšinējo līderi francūzi Tomā Šampionu.

Sprinta starpfinišā Neilands bija otrais, piekāpjoties Kavanjā, taču izvirzoties otrajā vietā starpfinišos gūto punktu rādītājā aiz Skujiņa, kuram ir 30 punkti.

Savukārt kalnu starpfinišā atkal ātrākais bija Neilands, revanšējoties Kavanjā arī nākamajā sprinta starpfinišā un paceļoties uz piekto vietu sprinteru sarakstā.

57 kilometrus pirms finiša bēgļi sasniedza lielāko pārsvaru pār lielo grupu šajā velobraucienā šogad - četras minūtes un 13 sekundes.

20 kilometrus pirms finiša no kompanjoniem mēģināja aizbēgt Peterss, taču vēl pēc kilometra bēgļus noķēra lielā grupa.

Trīs kilometrus pirms finiša no lielās grupas mēģināja aizmukt Tāramee, taču kilometru pirms finiša tika noķerts.

Lielās grupas finišā ātrākais bija Neilanda komandas biedrs jaunzēlandietis Patriks Bevins, kurš apsteidza britu Ītenu Heiteru ("Ineos Grenadiers") un austrālieti Roenu Denisu ("Jumbo-Visma"), visiem finišējot pēc trim stundām 53 minūtēm un 27 sekundēm.

Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja 65.vietā, no uzvarētāja atpaliekot minūti un 49 sekundes, bet Neilands pēc bēgšanas mēģinājuma likvidēšanas atpalika un finišēja 83.vietā, Bevinam zaudējot sešas minūtes un četras sekundes.

Kopvērtējumā vadībā ir Deniss, kurš par 14 sekundēm apsteidz Bevinu un par 18 sekundēm - austrieti Feliksu Grosšartneru ("BORA - hansgrohe").

131 sportista konkurencē Neilands ieņem 62.vietu, līderim zaudējot septiņas minūtes un 39 sekundes, bet Skujiņš ir 70.vietā desmit minūtes un četras sekundes aiz līdera.

Kalnu karaļa vērtējumā Neilands ar 20 punktiem apsteidz Šampionu, kuram ir 15 punkti, bet Skujiņš ar trim punktiem ieņem 14.vietu.

Sprinteru vērtējumā Neilands ar 31 punktu pakāpies uz astoto vietu, bet Skujiņš ar 30 punktiem ir devītais. Līderis ar 110 punktiem ir Heiters.

Sestdien riteņbraucēji mēros 180,1 kilometru ar pieciem pirmās un vienu otrās kategorijas kāpumiem, kā arī diviem sprinta starpfinišiem.

Romandijas tūre noslēgsies svētdien.

Pagājušajā gadā uzvarēja britu riteņbraucējs Geraints Tomass, kurš šobrīd ieņem 24.vietu, no Denisa atpaliekot 34 sekundes.

"Tour de Romandie" norisinās 75.reizi vēsturē. 1995.gadā trešo vietu Romandijas velobrauciena kopvērtējumā ieņēma Latviju pārstāvošais Pjotrs Ugrjumovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi