Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepiņš noslēdzis divu gadu līgumu ar Trek – Segafredo

Šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš noslēdzis līgumu uz divām sezonām ar pasaules tūres komandu Trek – Segafredo. kurā trešo gadu pēc kārtas startēs Toms Skujiņš, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Viena no pasaules respektablākajām šosejas riteņbraukšanas komandām Trek – Segafredo pirmdien paziņoja par līgumu noslēgšanu ar diviem Latvijas sportistiem. Divu gadu līgumu ar ASV reģistrēto vienību noslēdzis 27 gadus vecais dobelnieks Liepiņš. Viņš šosezon pārstāv Beļģijas profesionālo kontinentālo vienību Wallonie Bruxelles un visaugstākajā pasaules riteņbraukšanas līmenī – pasaules tūrē – startēs pirmo gadu.

Šogad Liepiņš priecējis ar virkni augstvērtīgiem rezultātiem. Jāizceļ viņa uzvara Coppi e Bartali velobrauciena posmā, godalgas Beļģijas, ZLM un Austrijas tūres posmos, ceturtā vieta Ronde van Drenthe klasikā un citi atzīstami rezultāti.

Liepiņa karjera strauju augšupeju piedzīvoja 2017.gadā. Pārstāvot Rietumu banka – Rīga un Delko Marseille Provence KTM vienības, viņš 14 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Sekoja sekmīgs gads Lielbritānijas vienībā One Pro cycling, kad Liepiņš uzvarēja Beļģijas kausa posmā un velobraucienos Horvātijā, guva godalgas britu tūres posmos un cīnījās par medaļu Eiropas čempionātā.

Latvijas riteņbraucējam Trek – Segafredo rindās būs iespēja turpināt progresēt un kļūt par komandas līderi līdzenuma sacensībās, kur par uzvarām cīnās sprinteri. Iepriekšējos gadus šo lomu uzņēmās Džons Degenkolbs, kurš turpmāk pārstāvēs Lotto Soudal krāsas.

Tikmēr līgumu ar Trek –Segafredo vienību pagarinājis trīs reizes par Latvijas gada labāko riteņbraucēju atzītais Skujiņš. Šogad 15. vietu Eiropas čempionātā izcīnījušais carnikavietis vienojies par sadarbības turpināšanu vēl uz vienu sezonu. Viņš ASV reģistrēto vienību pārstāv kopš 2018.gada.

Otro gadu pēc kārtas šosezon Skujiņš startēja Tour de France velobraucienā. Šoreiz latvieša augstākais rezultāts tūrē bija devītā vieta posmā. Jāizceļ arī iekļūšana labāko desmitniekā Strade Bianche velobraucienā, sekmīgi startējot arī Amstel Gold Race un San Sebastian klasikās. Sezonas sākumā Skujiņš bija otrais arī Tour de la Provence etapā.

"rek – Segafredo pievienojies arī Itālijas riteņbraucējs Vinčenco Nibali. Komandu turpinās pārstāvēt Jaspers Streivens, Bauke Mollema un Ričijs Porte. Tāpat kā citas pasaules tūres vienības, arī Trek – Segafredo startēs visās prestižākajās viendienu un daudzdienu sacensībās.

No 1. augusta profesionālajā riteņbraukšanā oficiāli tiek izziņotas sportistu pārejas. Pasaules vadošās vienības jau izziņojušas savus līderus un turpina informēt arī par citiem nozīmīgiem papildinājumiem sastāvos. Šīs sezonas izskaņā līgumi beidzas arī trijiem vadošajiem Latvijas riteņbraucējiem – Skujiņam, Kristam Neilandam un Liepiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi