Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepiņš Vuelta a Espana individuālajā braucienā ierindojas 80.vietā; uzvar Rogličs

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš (Trek-Segafredo) otrdien prestižo sacensību Vuelta a Espana 13.posmā ierindojās 80.vietā, bet par kopvērtējuma līderi atkal kļuvis slovēnis Primožs Rogličs.

Pirmdien sportistiem bija atpūtas diena, bet otrdien nācās mērot 33,7 kilometrus garu individuālo braucienu.

Ātrāko laiku uzrādīja Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš finišēja ar laiku 46 minūtes un 39 sekundes. Viņš iepriekšējo kopvērtējuma līderi ekvadorieti Ričardu Karapasu apsteidza par 49 sekundēm, viņam ierindojoties septītajā pozīcijā.

Rogličs 2016.gadā debitēja "Giro d'Italia" sacensībās un kopš tā laika neviens riteņbraucējs lielajās tūrēs nav guvis tik daudz panākumu, cik slovēnis - 11.

Otro vietu ar sekundes deficītu izcīnīja amerikānis Vils Barta ("CCC"), bet vēl deviņas sekundes lēnāks bija portugālis Nelsons Oliveira ("Movistar").

Uzreiz aiz vadošā trijnieka finišēja pagājušā posma uzvarētājs Hjū Kārtijs no Lielbritānijas ("Education First"). Viņš uzvarētājam zaudēja 25 sekundes.

Liepiņš uzvarētājam zaudēja piecas minūtes un 36 sekundes, kas ļāva ieņemt 80.vietu. Viņa vidējais ātrums distancē bija nepilni 38,7 kilometri stundā, kamēr Rogličs pedāļus vidēji mina ar 43,3 kilometru lielu ātrumu.

Trešdien sportistiem priekšā 204,7 kilometrus gara distance, kuras beigu daļā iekļauti trīs trešās kategorijas kāpumi.

Kopvērtējuma vadībā ir Rogličs, kurš par 39 sekundēm apsteidz Karapasu, bet vēl astoņas sekundes lēnāks ir Kārtijs. Uzreiz aiz vadošā trijnieka ir Krista Neilanda komandas biedrs no "Israel Start-Up Nation" vienības Dens Mārtins - vienas minūtes un 42 sekunžu deficīts.

Liepiņš no slovēņa atpaliek par divas stundas un 50 minūtes, ieņemot 110.vietu. Otrdienas sniegums viņam ļāvis kopvērtējumā pakāpties par vietu.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, ir gana daudz pārbaudījumu kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām ir iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš pagājušajā nedēļā izstājās no tūres. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi