Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepiņš Vuelta a Espana 11.posmā ārpus vadošā simta; uzvara francūzim Godī

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš (Trek-Segafredo) sestdien prestižo daudzdienu sacensību Vuelta a Espana 11.posmā ierindojās 124.vietā, kamēr finiša līniju pirmais šķērsoja francūzis Davids Godī.

Sestdien sportistiem bija jāmēro 170 kilometrus gara distance, kurā bija iekļauti četri pirmās un viens trešās kategorijas kāpums.

Godī ("Groupama - FDJ") peletonu pameta pirmajā pirmās kategorijas kāpumā Alto de la Koljadona, bet jau pakājē panāca atrāviena grupa, kas pēdējā kāpumā saruka līdz pieciem braucējiem.

Piecus kilometrus pirms finiša pēdējo atrāvienu veica spānis Marks Solers ("Movistar"), bet viņam sekoja vienīgi Godī, kurš vēlāk pēdējos metros atrāvās arī no Solera un izcīnīja pirmo uzvaru kādā no lielo tūru posmiem.

Trešo vietu izcīnīja "Sunweb" vienības pārstāvis no Austrālijas Maikls Storers.

Ilgu laiku vadošajā grupā brauca arī Liepiņa komandas biedrs no Dānijas Niklass Egs, taču ar viņa pūliņiem nebija gana, lai latvietis finišētu augstvērtīgā vietā. Egs līderim zaudēja nedaudz vairāk par 22 minūtēm un ierindojās 59.vietā, kamēr Liepiņš iepalika 32 minūtes un 17 sekundes, finišējot 124.pozīcijā.

Sestdienas posms iesākās nedaudz vēlāk nekā plānots, jo "Ineos Grenadiers" vienības braucēji bija neliela streika iniciatori, kurā pievienojās arī pārējais peletons. Riteņbraucēji nebija mierā ar piektdien pieņemto tiesnešu lēmumu, kas noteica, ka pirmo astoņu braucēju grupa bijusi gana izraustīta, lai visiem braucējiem nepiešķirtu vienādu finiša laiku.

Šī iemesla dēļ ekvadorietis Ričards Karapass zaudēja līdera krekliņu, kas pagaidām nonācis pie slovēņa Primoža Rogliča ("Jumbo - Visma").

Kopvērtējuma līderis ir Rogličs, bet tikpat ilgu laiku etapos pavadījis arī Karapass, kurš par 25 sekundēm apsteidz īru Denu Mārtinu ("Israel Start-Up Nation"). Liepiņš līderim zaudē vairāk nekā divas stundas un desmit minūtes, aizņemot 102.pozīciju kopvērtējumā.

Svētdien 109,4 kilometrus garais posms beigsies ar kāpienu Alto de l'Angliru kalnu grēdā Astūrijā, kāpienam beidzoties 1238 metrus augstāk.

Spānijas tūre finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklājās ar šī gada "Giro d'Italia".

Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības. Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms.

Liepiņam šī ir debija kādā no lielajām tūrēm. "Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā posmā ar finišu Madridē.

Kā galvenais pretendents komandā uz uzvarām finiša sprintos tika minēts Mateo Mosketi, taču viņš šonedēļ izstājās no tūres, tāpēc par komandas pirmo numuru kļuvis Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi